Šarapovová vynechá Wimbledon. O travnatou část sezony ji připravilo svalové zranění

Bývalou tenisovou světovou jedničku Marii Šarapovovou stále trápí stehenní sval na levé noze a vynechá proto celou travnatou část sezony. Ruská hráčka, která se vrací po trestu za doping a ve Wimbledonu měla nastoupit do kvalifikace, se zranila na květnovém Masters v Římě.

Tento článek je více než rok starý.

Wimbledon Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Maria Šarapovová

Maria Šarapovová | Zdroj: Reuters

„Další vyšetření ukázala, že trhlina ve stehenním svalu, kterou jsem utrpěla v Římě, mi nedovolí hrát na travnatých turnajích, které jsem měla v plánu," oznámila Maria Šarapovová na svém facebookovém profilu.

Původně se měla představit na turnaji v Birminghamu, kam tenistce, které se vrací po dopingovém trestu, pořadatelé udělili divokou kartu. Následně se měla zapojit do kvalifikace Wimbledonu.

Kvůli svalovému zranění ale vynechá celou travnatou část sezony, včetně nejslavnějšího grandslamového turnaje, který v roce 2004 vyhrála a v roce 2011 se dostala až do finále, kde ji porazila Petra Kvitová.

Návrat na kurty plánuje 30letá tenisová hvězda až na turnaj v ameirckém Stanfordu, který začíná na konci července.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme