Šarapovovou čeká návrat na kurty. Pro ženský tenis je hrozně důležitá, myslí si Hlaváčková

Stačilo jedno jméno a úplně běžný tenisový turnaj se proměnil v jeden z nejvýznamnějších v roce. Německý Stuttgart je místem návratu Marii Šarapovové, které právě vypršel trest za doping. Ruska dnes odehraje první zápas od loňského Australian Open a její comeback je celosvětově sledovanou událostí.

Tento článek je více než rok starý.

Stuttgart Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Maria Šarapovová

Tenistka Maria Šarapovová | Zdroj: Reuters

Až bude zdejší hlasatel po půl sedmé večer vítat Marii Šarapovovou na kurtu, ještě přesně nevíme, jak budou lidé v hledišti reagovat. Jisté ale je, že bude plno.

„Hodně lidí se na to těší a i já se na to půjdu podívat. A myslím, že i řada dalších tenistů, takže hráčská tribuna bude asi plná. Myslím, že pro ty, kterých se to netýká, je to pěkné zpestření," řekla Radiožurnálu Andrea Hlaváčková.

Protože už se soustředí jen na svou deblovou kariéru, není kauzou tak zasažena. Některým předním singlistkám vadí udělování divokých karet tenistce, která má za sebou dopingový skandál.

Přehrát

00:00 / 00:00

Marii Šarapovovou čeká comeback po trestu za doping

A pustily se ještě před turnajem se Šarapovovou, respektive agentem hráčky, do názorové přestřelky. Pro média jde o zajímavé sousto, ale pro některé hráčky už je toho moc.

„Je to stále dokola, na každé tiskové konferenci se o tom mluví. Samozřejmě je to ohromná událost, že se Maria vrací. Jsem moc ráda, ale doufám, že už ta kauza bude za námi," věří Ruska Kuzněcovová.

Jen těžko ale tato kauza skončí s prvním úderem ruské tenistky. Jde o případ, který společnost názorově rozděluje a jde o hvězdu celosvětového formátu. Navíc o nejlépe placenou sportovkyni planety v řadě minulých let.

„Na druhou stranu, když je Serena Williamsová těhotná a Azarenková se ještě nevrátila, tak se nám taková hvězda hodí. Pro ženský tenis je nesmírně důležitá," myslí si Andrea Hlaváčková. Svůj první zápas rozehraje Maria Šarapovová po půl sedmé večer, soupeřkou Rusky bude Italka Roberta Vinciová.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme