Serena Williamsová bude hrát poprvé od narození dcery, představí se na exhibici v Abú Zabí

Letos v lednu vyhrála Australian Open už jako těhotná, o necelý rok později už se tenistka Serena Williamsová vrací na kurty. Bývalá světová jednička si zítra zahraje na exhibičním turnaji v Abú Zabí, jenom čtyři měsíce po porodu dcery.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americká tenistka Serena Williamsová je maminkou

Americká tenistka Serena Williamsová je maminkou | Zdroj: Reuters

Na konci ledna děkovala Serena Williamsová po triumfu na Australian Open své finálové soupeřce, starší sestře Venus. Jak se později ukázalo, tou dobou už byla ve druhém měsíci těhotenství.

1. září porodila dceru Alexis Olympii. Zatímco před dvěma týdny žádala přes internet své fanoušky o rady kvůli rostoucím zubům svého potomka, teď už trénuje ve Spojených arabských emirátech.

Na sociální síti Snapchat přidala video z tréninku a v prohlášení bývalá světová jednička v prohlášení uvedla, že ji těší, že se vrací na kurty právě v Abú Zabí, kde už několik let zahajují sezónu muži a že tam může sehrát vůbec první ženský zápas.

Serena Williamsová si může vzít příklad z další tenisové kolegyně Kim Clijstersové. Belgičanka vyhrála rok a půl po porodu dcery US Open a poté přidala ještě další dva grandslamové tituly.

„Tohle jsem si nedokázala představit ani v nejdivočejších snech. Podle mě je to důkaz, že je možné kombinovat starost o rodinu a profesionální sport,“ řekla po triumfu na US Open Clijstersová.

Belgická tenistka byla ale o deset mladší než šestatřicetiletá Williamsová. Na kurty se po narození syna letos na jaře vrátila i Běloruska Victoria Azarenková.

„Jsem opravdu šťastná, že bude mít dítě. Je to ta nejlepší věc, která ji mohla potkat. Doufám, že se vrátí na kurty. Jinak by mi hrozně chyběla. Už se nemůžu dočkat,“ těšila se dlouho dopředu na návrat své kamarádky Azarenková.

A dočká se už v sobotu, kdy Serena Williamsová nastoupí v Abú Zabí proti Lotyšce Jeleně Ostapenkové. Účast na exhibičním turnaji dává fanouškům velkou naději, že se Američanka v lednu pokusí o obhajobu triumfu na Australian Open.

Kdyby se jí v Melbourne podařilo vyhrát, čtyřiadvacátým grandslamovým titulem by vyrovnala absolutní rekord legendární Australanky Margaret Courtové.

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme