Serena Williamsová si zahrála exhibici proti sestře, v další sezoně chce vyrovnat rekord Courtové

Tenistka Serena Williamsová má za sebou první zápas od svého kontroverzního vystoupení ve finále US Open. Americká hráčka se představila v exhibici proti své sestře Venus v Abú Zabí. O zářijovém excesu ale při svém návratu na kurty nechtěla mluvit.

Tento článek je více než rok starý.

Abú Zabí Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Serena Williamsová při exhibici proti své sestře Venus

Serena Williamsová při exhibici proti své sestře Venus | Foto: Suhaib Salem | Zdroj: Reuters

Za pár dní to budou čtyři měsíce, co Serena Williamsová ve finále US Open pokřikovala na rozhodčího Carlose Ramose po tom, co ji portugalský empirový sudí napomenul za nepovolené koučování.

Ženské finále US Open: šampionka Ósaková se omlouvala, Williamsová obvinila rozhodčího ze sexismu

Číst článek

Na to americká tenistka reagovala zničením rakety a vzrušenou diskusí, během níž rozhodčího nazvala lhářem a zlodějem, za což za trest ztratila bod a pak i celý gem.

Po prohraném finále navíc Williamsová rozhodčího obvinila ze sexismu, protože se podle ní na muže a ženy v tenise pohlíží jinak. Ke kontroverznímu vystoupení z New Yorku už se ale americká hvězda na povánoční exhibici v Abú Zabí nechtěla vracet.

„Nevyhýbám se ničemu. Ale prostě nemám čas se o tom bavit. Už jsem o tom mluvila, všichni o tom mluvili měsíce, měsíce a měsíce. Bude proto nejlepší posunout se dál k lepším věcem,“ odmítla na tiskové konferenci v Abú Zabí otázky na své zářijové vystoupení Serena Williamsová.

Místo toho například mluvila o svých plánech pro příští sezonu, která pro ni startuje už za pár týdnů na Australian Open.

Americká tenisová hvězda oslaví v příštím roce sice už 38. narozeniny, přesto by ráda ještě jednou vyhrála grandslamový turnaj, aby tak s 24 triumfy vyrovnala rekord Margaret Courtové.

„To je něco, co bych opravdu ráda chtěla. Ale abych byla schopná se k tomu dostat, musím porazit spoustu dobrých hráček,“ uvědomuje si Williamsová.

Před startem roku 2019 se přesto cítí v dobré formě. Povzbudit jí navíc může fakt, že do nové sezony vstoupí jako čerstvá Sportovkyně roku 2018 podle americké agentury AP.

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme