‚Ona si to zaslouží.’ Navrátilová Sereně před turnajem nevěřila, pak změnila názor. Krejčíkové se líbily vlasy

Čtvrt hodiny trvala závěrečná hra tenistky Sereny Williamsové na US Open. Odcházející hvězda v ní odvrátila pět mečbolů, nakonec ale ve 3. kole podlehla Australance Ajle Tomljanovićové 5:7, 7:6 a 1:6. Hned po utkání gratulovaly jednačtyřicetileté Američance na sociálních sítích k výjimečné kariéře bývalí či současní hráči. Serena Williamsová sbírala tituly už od konce 90. let, poslední roky hrála už jako matka dcery Olympie.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Serena Williamsová

Serena Williamsová | Zdroj: Reuters

Tenisové US Open je v polovině, ale dál už bude pokračovat bez největší hvězdy. Williamsová kromě mimořádných sportovních výkonů mnohokrát zaujala i svým originálním zevnějškem, jako ostatně i teď při rozlučkovém domácím grandslamu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak okomentovala poslední zápas Sereny Williamsové na US Open tenistka Barbora Krejčíková a legendární Martina Navrátilová

„Když jsem ji včera viděla a viděla jsem ty její vlasy, tak kdyby se na mě trochu déle podívala a usmála se, tak bych jí řekla, že jí ty vlasy moc sluší,“ možná nejenom Barbora Krejčíková obdivovala zevnějšek Sereny Williamsové při rozlučkovém turnaji.

Duely slavné Američanky byly beznadějně vyprodané, přímo na centrálním dvorci sedělo pokaždé 23 tisíc fanoušků, miliony diváků pak u televize.

Pořadatelé nasazovali utkání pokaždé na začátek noční show, do hlavního vysílacího času.

Zaslouží si to

A zcela zaslouženě dodává k tomu Martina Navrátilová, jedna z nejúspěšnějších tenistek profesionální éry, teď také komentátorka.

„Jenom večer v sedm hodin, ok? Je to paráda, ale myslím, že když si to někdo zaslouží, tak si to zaslouží ona,“ přiznává, že před turnajem Sereně Williamsové tolik nevěřila, když ale viděla trénink a pohyb Američanky po úvodním ještě ne úplně povedeném, zápase, dávala jí přece jen větší naději.

„Ten první zápas mohla prohrát, ale její soupeřka nehrála tak dobře. Pak jsem jí viděla před druhým zápasem na tréninku a najednou se jí hýbaly nohy, tak říkám, že už se zlepšila,“ dodala Navrátilová.

A dlouho to vypadalo, že se může zlepšovat i dál, stadion burácel, když Serena Williamsová vyhrála tiebreak druhé sady a srovnala stav zápasu.

Otřásal se snad ještě víc, když Američanka prolomila podání soupeřky hned v úvodu rozhodujícího setu, nebo když se za stavu 1:5 bránila mečbolům.

Ten šestý už ale Australanka Ajla Tomljanovićová proměnila a ukončila kariéru nejúspěšnější singlistky profesionální éry.

Píseň Tiny Turner The Best pak orámovala závěrečnou řeč Sereny Williamsové, při které skoro jednačtyřicetiletá Američanka v slzách děkovala všem nejbližším a lidem, kteří ji ve výjimečně úspěšné kariéře se 23 grandslamovými tituly z ženské dvouhry a se spoustou dalších trofejí a rekordů, pomáhali.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme