Měla by skončit, vzkázal ředitel tenisového turnaje Sereně. Slova o váze a věku vytočila i jejího manžela

O pořádný rozruch se postaral generální ředitel tenisového turnaje Madrid Open Ion Tiriac. Rumunský miliardář a bývalý tenista prohlásil, že Serena Williamsová by už vzhledem ke svému věku a tělesné hmotnosti měla raději pověsit raketu na hřebík.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tiriac je v Rumunsku pojem. Dnes jedenaosmdesátiletý podnikatel se v minulosti úspěšně věnoval nejen tenisu, ale i hokeji, kde to na pozici obránce dotáhl až na Zimní olympijské hry v roce 1964.

Jenže „Buldozer z Brašova“, jak rodákovi ze stejnojmenného města přezdívají, někdy ve svých prohlášeních zajde až příliš daleko a podobně se prezentoval i v rozhovoru pro rumunskou televizní stanici.

„Ve svém věku a váze, kterou teď má, už se zkrátka nepohybuje tak lehce, jako tomu bylo před 15 lety,“ zkritizoval Tiriac aktuálně 11. tenistku světa Williamsovou a tím jeho hodnocení neskončilo.

V minulosti to však nevypadalo, že by spolu měli špatné vztahy:

„Serena bývala fantastickou hráčkou. Kdyby v sobě měla alespoň trochu slušnosti, tak by skončila,“ podotkl bývalý tenista, který si v minulosti vyzkoušel i roli trenéra a úspěšně vedl například Borise Beckera.

Manžel zasáhl

Netrvalo dlouho a na nebývale ostrá slova z úst rumunského miliardáře zareagoval Serenin manžel Alexis Ohanian, který na sociálních sítích nepřímo potvrdil, že jeho žena na turnaj do Madridu letos rozhodně nezavítá.

„Naštěstí mohu s klidem říct, že vůbec nikoho nezajímá, co si Ion Tiriac myslí,“ napsal na twitteru úspěšný internetový magnát. Ohanian pak ještě přidal pohled na věc a Tiriacovi vzkázal, že vypadá jako z manéže: „V roce 2021 se nezdržuju tím, že se nějaký rasistický a sexistický klaun v podpatcích otírá o moji rodinu.“

Devětatřicetiletá Američanka se momentálně pilně připravuje na únorové Australian Open, kde by ráda přidala do sbírky grandslamový titul s pořadovým číslem 24.

Michal Markup Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme