Zase jsem zažehla jiskru. Tenis miluju, pochvalovala si Williamsová úspěšný návrat na kurty

Po úspěšném návratu na kurt jedna z nejlepších tenistek historie Serena Williamsová přiznala, že už pomýšlela na konec kariéry. Rok od loňského Wimbledonu po zranění nohy Američanka nehrála, v úterý na trávě v Eastbourne si užila od fanoušků potlesk ve stoje. A to jak když vstoupila na kurt, tak i o hodinu a půl později po vítězné čtyřhře.

Tento článek je více než rok starý.

Eastbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Serena Williamsová a její deblová partnerka Ons Jabeurová

Serena Williamsová a její deblová partnerka Ons Jabeurová | Zdroj: Reuters

„Jestli jsem pochybovala, že se ještě někdy vrátím? To každopádně,“ řekla čtyřicetiletá vítězka 23 grandslamových turnajů.

‚Uvidíme se tam.‘ Serena Williamsová se po roční pauze vrací k tenisu, bude hrát Wimbledon

Číst článek

Než se v příštím týdnu do posvátného Wimbledonu coby tamní sedminásobná šampionka vrátí, rozehrává se v Eastbourne. A s tuniskou spoluhráčkou Ons Džabúrovou po strhující bitvě zdolaly česko-španělský pár Marie Bouzková, Sara Sorribesová.

„Zase jsem zažehla jiskru. Potřebovala jsem to, bylo to dobré. Mé tělo se teď cítí úžasně,“ řekla Williamsová. „Tenis miluju a ráda hraju, jinak bych tady nebyla, že? Ale taky miluju to, co dělám mimo kurt,“ řekla matka čtyřleté dcery.

„Bylo to zábavné hrát s Ons. Užily jsme si to a i naše soupeřky byly skvělé. Jsme rády, že pokračujeme,“ připomněla bitvu končící v super-tiebreaku 13:11, v níž měly Bouzková se Sorribesovou mečbol.

Roční pauza

Zápas odehrála Williamsová po pauze dlouhé 357 dnů. Loni ve Wimbledonu končila v slzách poté, co si poranila stehenní sval. Jak dlouho by chtěla teď ještě hrát, neví.

„Beru to den po dni. S léčbou stehenního svalu jsem si dala čas, takže už žádná rozhodnutí nedělám,“ dodala tenistka, jíž chybí jeden grandslamový titul k vyrovnání rekordu Australanky Margaret Courtové.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme