Serena Williamsová odstoupila z Australian Open, necítí se připravena

Tenistka Serena Williamsová se odhlásila z Australian Open a nebude v Melbourne obhajovat titul. Šestatřicetiletá Američanka, která na začátku září přivedla na svět dceru Alexis Olympii, se ještě necítí dostatečně připravená na to, aby na úvodním grandslamovém podniku sezony předvedla stoprocentní výkon.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americká tenistka Serena Williamsová.

Americká tenistka Serena Williamsová. | Foto: AARON FAVILA | Zdroj: AP

První zápas po porodu na exhibici v Abú Zabí na konci prosince bývalá světová jednička prohrála, Jeleně Ostapenkové z Lotyšska podlehla 2:6, 6:3, 5:10.

"Poté, co jsem odehrála první zápas po porodu, jsem si uvědomila, že ačkoliv jsem super blízko, nejsem ještě tam, kde bych sama chtěla být," uvedla Williamsová v prohlášení na snapchatu.

Bývalá světová jednička naposledy hrála právě v Melbourne, kde ziskem 23. grandslamového titulu v kariéře překonala rekord Steffi Grafové. Později vyšlo najevo, že v té době už byla těhotná.

"Trenér a můj tým vždycky říkali: Půjdeme na turnaje, až budeš připravená dojít až do konce. Mrzí mě, že vzhledem k tomu musím říct, že jsem se rozhodla letos na Australian Open nestartovat," dodala.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme