Umím zacházet se zbraněmi, prohlásil Stachovskij. Ukrajinský tenista se připojil k aktivním zálohám

Bývalý profesionální tenista Sergej Stachovskij je jedním z ukrajinských sportovců, kteří jsou připraveni bránit se zbraní v ruce vlast proti ruské invazi. Kyjevský rodák uvedl, že se minulý týden - ještě před útokem Ruska - připojil k aktivním zálohám.

Kyjev Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sergej Stachovskij

Sergej Stachovskij | Zdroj: Reuters

„Samozřejmě chci bojovat, to je jediný důvod, proč se snažím dostat zpátky. Zapsal jsem se do záloh. Nemám vojenskou zkušenost, ale dokážu zacházet se zbraněmi,“ prohlásil Stachovskij v rozhovoru pro britskou televizi Sky News.

‚Mami a tati, milujeme vás!‘ Tenistka Jastremská byla dvě noci v úkrytu, pak ji rodiče poslali do Francie

Číst článek

Šestatřicetiletý tenista vyhrál na ATP Tour čtyři turnaje ve dvouhře a čtyři ve čtyřhře. V roce 2013 dokonce překvapil výhrou nad Švýcarem Rogerem Federerem ve druhém kole Wimbledonu.

„Můj otec a bratr jsou lékaři. Jsou vystresovaní, ale jsem s nimi v častém kontaktu - spí ve sklepě. Nikdo z nás nevěřil, že se tohle stane, a stalo se to,“ uvedl Stachovskij.

Sportovci ve zbrani

K aktivním zálohám se připojil tento měsíc mimo jiné bývalý profesionální mistr světa v těžké váze a olympijský vítěz v boxu Vladimir Kličko, jehož starší bratr Vitalij je starostou Kyjeva.

Sourozence následovali na začátku března i další boxeři. Do boje jde Vasilij Lomačenko, který už na sociální sítě přidal fotografii, na které je ve vojenském obleku se zbraní přes rameno. Podle BBC už na Ukrajinu odcestoval i mistr v těžké váze Oleksandr Usyk.

Stejně tak ukrajinští biatlonisté Dmytro Pidručnyj a Dmytro Mazurčuk, kteří doplnili Národní gardu.

mim, apr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme