Sestra mi radila, přiznává Kristýna Plíšková. V USA je součástí týmu bez lídra

České tenistky čeká losování fedcupového semifinále a pro polovinu týmu půjde o novou zkušenost. V týmu kapitána Petra Pály totiž tentokrát chybí úspěšné hráčky z minulých měsíců a let, i když jedno známé jméno zastoupení v Americe má. Proti USA může nastoupit dvojče světové trojky Kristýna Plíšková.

Tampa/USA Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

„Rodiče si nás nepletou, ale jinak v rodině i kamarádi ano. Nevím, co by se muselo stát, aby si nás lidi přestali plést. Možná nějaké tetování na čelo," směje se Kristýna Plíšková. Kdyby nehrála levou rukou, mohla by se Kristýna Plíšková za světovou trojku Karolínu klidně vydávat.

„Je těžší, když jdeme každá zvlášť. Když jdeme spolu, je těžší nás poznat," dodává. Teď jsou tedy Kristýna i Karolína každá zvlášť, a protože ta první je v týmu úplně poprvé, na některé zvyklosti se své sestry dopředu ptala. „Na večeře, oblečení a další malé rady, co mám mít na sobě."

Zvládnout všechny oficiality související s fedcupovým zápasem se Kristýně Plíškové i díky radám sestry Karolíny na Floridě daří, ale to složitější může přijít až na dvorci, pokud dostane jedna z nových tváří českého týmu šanci nastoupit.

„Nevím, co by se muselo stát, aby si nás lidi přestali plést. Možná nějaké tetování na čelo“

Kristýna Plíšková

„Lidi v Česku to podle mého sledují hodně, víc než kterékoli jiné turnaje. Je to za Česko, zatím jsem za něj ještě nehrála a nevím, jaké to je, jestli na mě nedopadne nervozita. Nejsem zvyklá takhle hrát, třeba jen v extralize, tam se mi hrálo za klub dobře," přemýšlí Kristýna Plíšková.

V Americe bude snažit prodloužit jednu vítěznou tradici. Se jménem Plíšková v sestavě totiž ještě nikdy v historii české tenistky fedcupový zápas neprohrály. „Samozřejmě to vím. Nálada je dobrá a všechno dobře funguje, nálada je taky dobrá."

Kristýna Plíšková se tedy pokusí vítěznou tradici dodržet a v Americe jí v tom budou pomáhat další členky nového týmu kapitána Petra Pály, Kateřina Siniaková, Denisa Allertová a Markéta Vondroušová.

Nadšený tým bez hvězdy

Tým tentokrát nemá lídra. Ve fedcupovém týmu jsou některé tenistky jen pár dní, jiné trochu déle, ovšem bez pořádných zápasových zkušeností. A tak se ani jedna z nich necítí jako „mazačka", která by měla novou partu utkáním provést.

„Nějaký lídr tu není, ale to nevadí. Jsme si všechno rovnocenné a pomáháme si navzájem," říká týmová jednička Kateřina Siniaková.

Zatímco v minulosti měl kapitán Petr Pála v sestavě světové top hráčky Nicole Vaidišovou, Petru Kvitovou či Karolínu Plíškovou, teď musí spoléhat na nadšené, ale jen málo zkušené tenistky.

Český fedcupový tým. Denisa Allertová, Markéta Vondroušová, Petr Pála, Kateřina Siniaková a Kristýna Plíšková | Foto: Jaroslav Plašil

„Možná kdyby tu byl někdo s většími zkušenostmi, pomohlo by to," přemýšlí Kristýna Plíšková. „Ale jde to zvládnout, když se známe a je pohoda. Kdybychom byly zaražené nebo si s někým neseděly, musely bychom se brzdit," doplňuje Denisa Allertová.

A stejně tak to chtějí české tenistky bez ostříleného lídra zvládnout i v samotném zápase proti domácím Američankám. „Síla je hlavně v týmu. Všechny se podporujeme, je tu výborná parta. A když jsme nováčci, tak o to víc budeme bojovat a chtít dokázat, že na to máme. Myslím, že jsme všechny skvělé hráčky," věří týmu jeho žebříčková jednička Kateřina Siniaková.

Dnes po osmnácté hodině pozná, v jakém pořadí to budou jednotlivé hráčky dokazovat na kurtu při úvodních sobotních zápasech.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme