Sestry Plíškové, Petra Kvitová i Barbora Strýcová. Prague Open 2018 láká na tenisové hvězdy i krásné počasí

Pokud se v příštích dnech vydáte do pražské Stromovky, potkáte tam i nejlepší české tenistky. Zatím při tréninku, od pondělí při turnaji WTA Prague Open, největším ženském tenisovém turnaji u nás.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hlavní kurt v areálu pražské tenisové Sparty

Hlavní kurt v areálu pražské tenisové Sparty | Foto: WTA

„Těším se hrát tu opět po sedmi letech turnaj, ale když jsem v Praze, tak na Spartě trénuji, takže to bude takové domácké,“ těší se Petra kvitová na zápasy v areálu, ve kerém gěžně trénuje.

Zde si naposledy zahrála soutěžní zápas v zatím životní sezóně 2011. Tehdy šlo ještě o turnaj nižší kategorie, na rozdíl od posledních ročníků, kdy už je podnik ve Stromovce pevnou součástí kalendáře WTA.

Karolína Plíšková slaví první titul v sezoně. Ve Stuttgartu porazila Vandewegheovou 7:6 a 6:4

Číst článek

Jedno se ale za ta léta nezměnilo, turnaj v Praze je postavený hlavně na domácích tenistkách, a protože dlouhodobě patří ke světové špičce, je také velmi kvalitní, což dokazuje i tato historka.

„Měli jsme schůzku s Thomasem Johanssonem, protože ho chceme na exhibici s Jiřím Novákem, abychom zopakovali semifinále z Austrálie. Ten když viděl náš los, který je plný hvězdných českých jmen, tak se velmi divil a řekl, že určitě dorazí,“ vypráví ředitelka turnaje Petra Černošková.

A protože se ve Stromovce představí hodně dobrých českých hráček, letos budou poprvé dvě ze světové desítky, museli pořadatelé zase o trochu upravit areál oproti minulým ročníkům.

„Rozšířili jsme kapacitu kurtu číslo jedna, protože všechny naše holky nemůžou hrát na hlavním kurtu a chtěli jsme divákům nabídnout možnost toho, aby se jich vešlo více i na ostatní kurty. Vstupné na finálový zápas budeme opět vybírat. Není to ale tak, že bychom se tím chtěli obohatit, ale věnujeme to opět na charitu,“ vysvětluje Černošková.

Počasí je teď delší dobu velmi vlídné k venkovnímu sportování, ale vzhledem ke zkušenostem z některých minulých ročníků má za pořadatele skromnější přání:

„Kdyby nepršelo a nemrzlo, tak bychom byli rádi,“ přeje si ředitelka pražského turnaje.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme