Sezona je špatná, uznává Rosol. Kapitán Navrátil na něj přesto v baráži spoléhá

Český daviscupový tým už v minulosti několikrát poznal, jak užitečné je mít v týmu Lukáše Rosola. Na nejzkušenějšího hráče současné sestavy chce spoléhat i teď v baráži v Nizozemsku. V době, kdy se ale sportovní kariéra dvaatřicetiletého tenisty neposouvá tím správným směrem.

Tento článek je více než rok starý.

Haag Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český tenista Lukáš Rosol

Český tenista Lukáš Rosol | Zdroj: Reuters

„V Davis Cupu jsme spolu s Robinem Haasem ještě nehráli. Mám s ním sice pozitivní bilanci, ale hrají doma, mají možnost si vybrat kurt. On je takový zakouslý srdcař, bude se chtít předvést. On je favorit, který musí přinést bod, s tím oni počítají. Nejlepší by bylo, kdyby Jirka Veselý vyhrál první zápas,“ řekl Radiožurnálu Lukáš Rosol.

Daviscupový duel proti Nizozemsku zahájí Jiří Veselý, po něm na kurty nastoupí Lukáš Rosol

Číst článek

I sportovní fanoušci s horší pamětí zřejmě vědí, že Lukáš Rosol býval tenistou nejlepší světové třicítky, není to zase tak dávno. Teď je ale v žebříčku až na konci druhé stovky a jen málo zápasů v této sezoně odehrál tak, že by po nich mohl být spokojený.

„Sezona je špatná, to si řekněme narovinu. Sužovala mě zranění, zdravotní komplikace a věřím, že se to všechno už ustálilo. Ani v rodinném životě jsem nezažíval úplně světlé chvilky,“ narážel Lukáš Rosol také na rozpad rodiny, proti kterému byla řada zdravotních potíží naprostou banalitou.

Na druhou stranu i v minulosti míval slabší období kariéry a v zápasech Davisova poháru dokázal tým povzbudit cennými výhrami, a teď v barážovém utkání v Nizozemsku si na to vzpomněl i kapitán Jaroslav Navrátil.

„Pro Lukáše jsem se rozhodl, protože v posledním Davis Cupech dovedl hrát perfektní utkání. Třeba se Zverevem v Německu nebo v Třinci s Francií. Je i zkušenějším hráčem,“ vysvětluje kapitán Jaroslav Navrátil proč i za současné situace dává přednost Lukáši Rosolovi před Adamem Pavláskem, který je na tom ve světovém žebříčku podobně.

Kromě velkých výher nad Němcem Alexanderem Zverevem a Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou Rosol přidal v minulosti i méně slavná, ale pro konečný výsledek velmi důležitá vítězství.  Kazachstánu, bez nich by Češi v roce 2013 neobhájili Davisův pohár, v Japonsku nebo třeba předloni v baráži v Indii.

„Nevzpomínám přímo na jeden zápas, ale celkově je to odlišná soutěž než turnaje, kde člověk hraje sám za sebe. Ten tým za zády, celotýdenní příprava. A vůbec možnost reprezentovat zemi, to je kouzelné,“ přiznává Lukáš Rosol.

Dobré vzpomínky chce mít i na tento týden v Nizozemsku. Na kurt půjde k zápasu poprvé dnes odpoledne, po utkání týmové jedničky Jiřího Veselého s Nizozemskem De Bakkerem se pokusí vyzrát na domácího lídra Haaseho.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme