'Šílenství, které se změnilo v pohádku.' Kvitovou ve Wimbledonu sleduje i lékař Kebrle

Petra Kvitová zvládla svůj úvodní zápas ve Wimbledonu. Výhrou potěšila své fanoušky včetně těch, kteří sledovali velké utkání v hledišti vůbec poprvé v životě, ale bez kterých by se už tenistka na velkém turnaji po těžkém zážitku a zranění možná ani s raketou v ruce neukázala.

Wimbledon Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petru Kvitovou sleduje ve Wimbledonu i lékař Radek Kebrle

Petru Kvitovou sleduje ve Wimbledonu i lékař Radek Kebrle | Zdroj: Reuters

Když Petra Kvitová proměnila mečbol v duelu se Švédkou Larssonovou, v hledišti se stejně jako několikrát před tím v zápase zaradoval i muž, který české hráčce v prosinci ve Vysokém nad Jizerou operoval silně pořezanou levou ruku.

Jsou to ubožáci, reaguje Strýcová na výhrůžky. Plíšková už své profily na sítích předala manažerovi

Číst článek

„Bylo to úžasné. Je to šílenství, které se změnilo v pohádku. Už tím, že hraje, že vyhrála v Birminghamu a tím, že je tady. Byla to mission impossible. Mohla by hýbat prsty a nemusela by se vrátit, ale přesto se vrátila," rozplýval se pro Radiožurnál po zápase lékař Radek Kebrle.

A sleduje při zápasech ruku, kterou před půl rokem operoval?

„Ruku vůbec. Ruka je svým způsobem vyřešená. Pořád jsou věci, které se kolem ruky mohou dít, ale v zásadě je vyřešená, takže si užívám tenis. Nikdy jsem na takové tenisové akci nebyl a je to úžasné," říká.

Radek Kebrle má jen tady ve Wimbledonu i několik dalších tenisových pacientů, se kterými se snažil sejít, je celkově velmi vytíženým lékařem, ale i na utkání Petry Kvitové s manželkou rád dorazí a záleží to teď prý hlavně na české šampionce, jak dlouho se tady zdrží.

„Doufejme, že dlouho. Doufám, že mi taky přinese štěstí," usmívá se Petra Kvitová.

„Je to půl roku pracovního života," říká lékař. „Zasažena tím byla celá rodina i okolí. Takového pacienta už za celý život nebudu mít a ty nervy určitě ne. Je to emotivní příběhem, typem poranění i tím, kdo to je, a pozorností. Pozornost vás drtí a motivuje. Nikdo vám nebude věřit, že jste udělal to nejlepší, když se nevrátí," vysvětluje Kebrle.

Petra Kvitová se i díky uznávanému lékaři vrátit dokázala. Oproti původním odhadům dokonce už na konci května v Paříži, v Birminghamu na svém druhém turnaji dokonce získala titul. Tady v Londýně bojuje o další výhry a chirurg Radek Kebrle může být u toho.

Jaroslav Plašil, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme