Halepová si podmanila turnaj v Praze. Světová dvojka ve finále porazila Belgičanku Mertensovou

Světová dvojka Simona Halepová vyhrála turnaj WTA v Praze, který byl do kalendáře zařazen mimořádně po koronavirové pauze. Rumunská tenistka ve finále Prague Open porazila 6:2 a 7:5 Belgičanku Elise Mertensovou, jež byla třetí nasazenou.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 15:41 16. 8. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Favorizovaná dvojnásobná grandslamová vítězka prohrávala 0:2, ale pak získala sedm her za sebou. Tím zvítězila v prvním setu a ve druhé sadě vedla 1:0 s brejkem.

Hradecká s Plíškovou spolu poprvé slaví. Ve finále pražského turnaje porazily rumunský pár dvakrát 6:2

Číst článek

Semifinálová přemožitelka Kristýny Plíškové Mertensová ve druhé sadě zrychlila a zpřesnila hru. Po sérii brejků vyrovnala z 2:4 na 4:4, ale pak v jedenácté hře znovu ztratila servis a Halepová zápas dopodávala.

Halepová ocenila výkon světové třiadvacítky Mertensové. „Druhý set byl těžší, ale ustála jsem to a díky tomu jsem vyhrála,“ řekla České televizi.

Ráda se vrátím, vzkázala

Pražský turnaj přivítala jako možnost se rozehrát po několikaměsíční zápasové pauze. „Jsem ráda, že jsem zpátky na kurtu. Věděla jsem, že nebudu hrát svůj nejlepší tenis. Ale byl to krásný týden a možná se příští rok do Prahy vrátím,“ uvedla rumunská hvězda.

Osmadvacetiletá Rumunka při prvním startu po vynucené pauze získala 21. titul v kariéře a posunula se v této statistice na páté místo mezi aktivními hráčkami. Před ní je Petra Kvitová s 27 tituly.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme