Halepová na Roland Garros senzačně vypadla, s turnajem se loučí i deblistka Strýcová

První nasazená Simona Halepová vypadla na tenisovém Roland Garros překvapivě ve 4. kole. Šampionka pařížského grandslamu z roku 2018 nestačila na devatenáctiletou Polku Igu Šwiatekovou a za 69 minut prohrála 1:6, 2:6. Ve čtyřhře skončila ve třetím kole česká favoritka Barbora Strýcová v páru s Sie Šu-wej z Tchaj-wanu.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž (Aktualizováno: 16:12 4. 10. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Favorizovaná Rumunka Halepová neztratila dosud na turnaji ani set, proti agresivně a přesně hrající Šwiatekové ale byla bez šance. Polka, jíž patří v žebříčku WTA 54. místo, ji zasypala třiceti vítěznými údery a nepovolila jí ani jeden brejkbol.

Antuková výhra číslo 90. ‚Dlouho se mi nestalo, že bych takto otočila set,‘ řekla Kvitová po obratu

Číst článek

Halepové tak dokonale oplatila drtivou prohru 1:6, 0:6 ze stejné fáze loňského ročníku French Open. „Nemám slov a jsem překvapená, že jsem to dokázala proti takové hráčce. Loňský rok si pamatuju a jsem ráda, jak hodně jsem se od té doby zlepšila. Jsem na sebe pyšná,“ řekla devatenáctiletá Šwiateková.

„Za poslední rok jsem získala hodně zkušeností, už se soustředím jenom na tenis a vím, jak se vypořádat s tlakem,“ řekla Polka, která se během koronavirové pauzy rozehrávala i v Česku v rámci exhibice na pražské Štvanici.

Polská naděje

Šwiateková, jež v prvním kole vyřadila loňskou finalistku Markétu Vondroušovou, postoupila do čtvrtfinále grandslamového turnaje poprvé v kariéře. Je první Polkou takhle daleko v Paříži po Agnieszce Radwaňské před sedmi lety.

„Už od juniorek hraju Roland Garros ráda. Tento týden je splněný sen a doufám, že se ještě protáhne,“ řekla rodačka z Varšavy.

Strýcová končí

Strýcová a Sie Šu-wej v letošní sezoně ztratily dosud jen jeden zápas, ale tentokrát nestačily na chilsko-americký pár Alexa Guarachiová, Desirae Krawczyková. Se čtrnáctými nasazenými prohrály 4:6 a 5:7.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme