Fotky ze singapurského bazénu na střeše jsou minulostí, Turnaj mistryň se stěhuje do Šen-čenu

Tenisový Turnaj mistryň se po pěti letech přesune mimo Singapur.  Jeho novým hostitelem se stane čínské město Šen-čen.  Z českých tenistek si v Singapuru na trofej sáhla jen Andre-Sestini Hlaváčková při loňském vítězství ve čtyřhře po boku Maďarky Timey Babosové.

Tento článek je více než rok starý.

Singapur Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková se musí v Singapuru vyrovnávat s pomalými odskoky

Karolína Plíšková se musí v Singapuru vyrovnávat s pomalými odskoky | Foto: Jeremy Lee | Zdroj: Reuters

Singapur hostil závěrečný turnaj nejlepších tenistek světa od roku 2014. Cennou trofej si v tomto městském státě vybojovaly hráčky jako Serena Williamsová, Agniezska Radwaňská, Dominika Cibulková či při posledním ročníku Elina Svitolinová.

Ohnivá Siniaková, ledová Krejčíková. Světové jedničky v deblu láká olympiáda

Číst článek

Mezi české hráčky uvedené v seznamu Singapurských vítězek se zařadila jen Andrea-Sestini Hlaváčková, která v roce 2017 opanovala se svou parťačkou Timeou Babosovou turnaj deblistek a odnesla si tak trofej Martiny Navrátilové. „Je to pro mě obrovská pocta. Hrozně Martinu zbožňuji a mám jí hrozně ráda,“ říká Andrea Sestini-Hlaváčková.

Singapur se mezi tenistkami těšil velké oblibě, fotky z bazénu na střeše hotelu Marina Bay Sands se staly neodmyslitelnou součástí turnaje.

„Vždycky když slyším Singapur, tak se mi vynoří něco speciálního. Nejen co se týká tenisu, ale obecně. Jsem ráda, že jsem to tady mohla zažít,“ pochvaluje si Singapur Petra Kvitová, která si tam zahrála finálový zápas o titul.

Po pěti letech ale přebírá štafetu čínské město Šen-čen. Město, na jehož ploše bydlí více než 12 milionů obyvatel, se po Dauhá, Istanbulu a Singapuru stane již pátou asijskou metropolí v řadě, které bude hostit turnaj mistryň. A to dalších deset let.

„Tenis je tak globální, tak mezinárodní, že je vždy dobrý jet do jiné země,“ kvituje Martina Navrátilová volbu nového města.

Jaroslav Plašil, krb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme