Singlový turnaj mistryň ovládla Wozniacká, v žebříčku půjde před Plíškovou

Šampionkou na turnaji nejlepších tenistek sezony se stala Caroline Wozniacká. Dánská tenistka porazila ve finále v Singapuru Venus Williamsovou dvakrát 6:4 a v žebříčku WTA se posune na třetí místo.

Singapur Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Caroline Wozniacká ovládla Turnaj mistryň

Caroline Wozniacká ovládla Turnaj mistryň | Foto: Jeremy Lee | Zdroj: Reuters

„Pořád se klepu.  Dokázala jsem se vrátit mezi nejlepší hráčky. Od začátku se mi tu dařilo, je to něco úžasného,“ řekla v rozhovoru na Kurtu vítězka Turnaje mistryň Caroline Wozniacká.

Hlaváčková s Babosovou vyhrály Turnaj mistryň, o titulu rozhodly v super tie-breaku

Číst článek

Zmínila i své šťastné číslo 8. Venus Williamsovou totiž dokázala porazit až na osmý pokus. V utkání sice zahrála o dvanáct vítězných míčů méně než Američanka, zato téměř nechybovala. Turnaj mistryň vyhrála za hodinu a půl.

Při vyvrcholení Turnaje mistryň rychle Wozniacká vedla 3:1, jenže o brejk přišla. Venus Williamsová dokázala zareagovat i na druhou ztrátu vlastního servisu, za stavu 4:5 ale nabídla Woznické další brejk a celý první set.

Druhá sada byla dlouho jednoznačná. Wozniacká vedla už 5:0 a byla krok od triumfu, Venus Willimasová ale zabojovala, začala hrát výborné míče a snížila až na 5:4. Při vlastním podání ale nedokázala vyrovnat a Wozniacká využila druhý mečbol.

„Začala jsem svůj nejlepší tenis hrát trošku pozdě. Příště budu muset začít od začátku," zažertovala při předávání trofejí poražená finalistka Venus Williamsová.

Caroline Wozniacká už jednou ve finále byla, ale v roce 2010 prohrála s Kim Clijstersovou, o sedm let později se dočkala nejcennějšího triumfu na okruhu WTA. V žebříku se Dánka s polskými kořeny posune na třetí místo před Karolínu Plíškovou.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme