Siniaková na French Open dohrála. Nestačila na Rusku, která žije v Praze

Česká tenistka Kateřina Siniaková nestačila v prvním kole French Open na Rusku Alexandrovovou. Prohrála s ní ve třech setech a potřetí v řadě končí na francouzském grandslamu v prvním kole.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Kateřina Siniaková

Česká tenistka Kateřina Siniaková | Foto: Vojtěch Man

Ruska Alexandrovová, která již delší dobu má trvalé bydliště v Praze, hrála proti Siniakové vyrovnaný první set. Rozhodla za stavu 3:3, kdy české tenistce sebrala podání. Svůj servis naopak držela a zvítězila 6:4.

Druhá sada patřila favoritce. Siniaková vyhrála 6:2, za stavu 2:1 sebrala soupeřce podání při hře, která dohromady trvala téměř devět minut. Průběh druhého setu už si pohlídala. Stejným poměrem, jakým ho vyhrála, ale nestačila na Rusku v poslední sadě.

Alexandrovová byla nesmírně úspěšná při využívání brejkbolů. Siniaková nabídla soupeřce pět možností a čtyři z nich byly potrestány. Úspěšnost české tenistky byla padesátiprocentní (3/6).

Jednadvacetileté rodačce z Hradce Králové se nedaří prolomit prokletí prvního kola na Roland Garros. Už potřetí v řadě v něm neuspěla. Loni nestačila na Španělku Suarezovou-Navarrovou, o rok dříve prohrála s Němkou Witthöftovou. V roce 2014 vypadla už v kvalifikaci.

Výsledky tenisového turnaje grandslamového turnaje French Open:

Muži:
Dvouhra – 1. kolo:
Nadal (4-Šp.) – Paire (Fr.) 6:1, 6:4, 6:1
Čilić (7-Chorv.) – Gulbis (Lot.) 6:3, 6:3, 6:3
Napolitano (It.) – M. Zverev (32-Něm.) 4:6, 7:5, 6:2, 6:2
Sousa (Portug.) – Tipsarević (Srb.) 4:6, 7:6 (3), 6:2, 6:2
Boletti (It.) – Mahut (Fr.) 6:4, 6:2, 6:2
Seppi (It.) – Giraldo (Kol.) 4:6, 6:1, 6:2, 6:2
Čorić (Chorv.) – Bourgue (Fr.) 7:6 (5), 6:3, 6:2

Ženy:
Alexandrovová (Rus.) – Siniaková (ČR) 6:4, 2:6, 6:2

Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme