Siniaková si v Bastadu zahraje o titul. V semifinále porazila Garciaovou ve dvou setech

Jednadvacetiletá česká tenistka Kateřina Siniaková si v Bastadu zahraje o titul. Jako sedmá nasazená hráčka turnaje si v semifinále poradila s Francouzkou Caroline Garciaovou 6:2 a 7:5. Ve finále si zahraje turnajovou jedničkou Caroline Wozniackou z Dánska.

Tento článek je více než rok starý.

Bastad (Švédsko) (Aktualizováno: 20:30 29. 7. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Kateřina Siniaková

Tenistka Kateřina Siniaková | Zdroj: Reuters

Siniaková brejkla Francouzku v úvodu první sady hned dvakrát a dostala se do vedení 4:0. Garciaová už nezvládla náskok snížit. Za stavu 1:4 neproměnila čtyři brejkboly a Češka vyhrála 6:2.

I druhý set načala turnajová trojka ztraceným podáním, ale podařilo se jí srovnat na 3:3. Za stavu 4:5 odvrátila Siniaková dva setboly a následně soupeřku brejkla. Utkání bylo ale na delší dobu přerušeno kvůli dešti. Po návratu na kurt využila Češka první mečbol.

Siniaková na turnaji přešla přes Švédku Petersonovou, Nizozemku Rusovou a Lotyšku Sevastovovou. Probojovala se do čtvrtého finále na turnaji WTA v kariéře. Ve Švédsku nastoupí proti Carolině Wozniacké, která porazila Belgičanku Elise Mertensovou 7:5, 4:6, 6:2. V dosavadních dvou vzájemných duelech neuhrála Siniaková proti Wozniacké ani set.

Na grandslamovém turnaji ve Wimbledonu vypadla Siniaková v prvním kole s Mariou Sakkairovou. Ve čtyřhře se s parťačkou Lucií Hradeckou probojovaly do semifinále. Šestapadesátá hráčka světového žebříčku letos získala svůj první titul na okruhu WTA, kdy v lednovém finále v Šen-čenu porazila Alison Riskeovou.

Tenisový turnaj žen v Bastadu (antuka, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Siniaková (7-ČR) - Garciaová (3-Fr.) 6:2, 7:5.

nis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme