Siniaková titul z Šen-čenu neobhájila. V odloženém finále podlehla světové jedničce Halepové

Obhájkyně titulu Kateřina Siniaková prohrála ve finále tenisového turnaje v čínském Šen-čenu se světovou jedničkou Simonou Halepovou z Rumunska 1:6, 6:2, 0:6 za hodinu a dvanáct minut. Duel se kvůli dešti uskutečnil v hale.

Tento článek je více než rok starý.

Šen-čen/Čína Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková (ilustrační foto)

Česká tenistka Kateřina Siniaková. | Zdroj: ČTK

Finále dvouhry mělo původně začít v 7.00 SEČ, ale kvůli počasí se odkládalo a nakonec se po více než čtyřech hodinách hrálo v hale.

V prvním setu Siniaková, která v semifinále vyřadila věhlasnou Rusku Marii Šarapovovou, vyrovnala na 1:1, ale pak prohrála pět her za sebou. Ve druhém setu šla naopak první do brejku, o který vzápětí přišla, ale od stavu 3:2 získala další tři gamy.

Rozhodujícímu dějství vládla Halepová, která české tenistce povolila jen šest fiftýnů a nadělila jí "kanára". Rumunka se tak stala první jedničkou žebříčku, která vyhrála turnaj, od triumfu Sereny Williamsové ve Wimbledonu 2016.

Siniaková i po prohře ve finále začala sezonu výtečně. Jelikož ale neobhájila titul, přijde o body a v žebříčku klesne na konec šedesátky.

Jednadvacetiletá Češka bude mít šanci Halepové prohru oplatit ve finále čtyřhry, v které jsou na okruhu WTA obě finalistky dvouhry poprvé od roku 2009. Spolu s Barborou Krejčíkovou, s níž tvoří nejvýše nasazený pár, nastoupí proti rumunské dvojici Halepová, Irina-Camelia Beguová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme