Siniaková v Bastadu porazila Wozniackou a slaví druhý titul v sezoně

Tenistka Kateřina Siniaková slaví druhý titul na okruhu WTA. Ve švédském Bastadu porazila ve dvou setech 6:3 a 6:4 nasazenou jedničku Dánku Caroline Wozniackou a vylepšila tak vzájemnou bilanci. Nedělní finále bylo odloženo asi o tři hodiny kvůli nepřetržitému dešti.

Tento článek je více než rok starý.

Bastad (Švédsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Kateřina Siniaková

Tenistka Kateřina Siniaková | Zdroj: Reuters

Siniaková se první sadě dostala se do vedení 4:1. Dlouhý boj o šestý gem nakonec zvládla Wozniacká, když odvrátila pět brejkbolů a poté sebrala podání Siniakové a snížila na 3:4. Jednadvacetiletá Češka si ale podání vzala zpět, při svém servisu využila druhý setbol a zvítězila 6:3. Wozniacká udělala v první sadě hned 18 nevynucených chyb.

Obě hráčky měly v zápase zdravotní potíže a během setů si obě vyžádaly zdravotní přestávku. Wozniacká si nechala ošetřit levé zápěstí a Siniaková pravou ruku.

Ve druhém setu se Wozniacká dostala díky brejku do vedení 3:1, ale brejk nepotvrdila a Siniaková srovnala na 3:3. V dlouhém sedmém gemu Dánka odvrátila čtyři brejkboly, ale na pátý už nestačila. Siniaková si došla i ve druhém setu pro vítězství 6:4, když využila druhý mečbol. Při vyhlašování česká hráčka neudržela slzy dojetí.  

Jako sedmá nasazená hráčka turnaje si Siniaková v semifinále poradila s Francouzkou Caroline Garciaovou 6:2 a 7:5.

Do finále v Bastadu se Češka probojovala i loni, ale podlehla Lauře Siegmundové z Německa. V lednu získala svůj první titul na okruhu WTA v Šen-čenu, kde porazila Američanku Alison Riskeovou.

S Wozniackou měla před nedělní utkání bilanci dvou proher, kdy neuhrála ani set (loni v září v čínském Wu-hanu a letos v Indian Wells).

nis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme