Tenista Kyrgios vyvázl od soudu bez trestu. Soudkyně obžalobu za napadení přítelkyně zamítla

Australský tenista Nick Kyrgios za napadení bývalé přítelkyně trest nedostane. Známý bouřlivák a finalista loňského Wimbledonu se v pátek u soudu v Canbeře přiznal, že při hádce ženu srazil k zemi, ale soudkyně konstatovala, že se jednalo o „ojedinělou hloupost“ a frustraci a obžalobu zamítla.

Tento článek je více než rok starý.

Canberra (Aktualizováno: 10:42 3. 2. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nick Kyrgios mířící k soudu

Nick Kyrgios mířící k soudu | Foto: AAP Image/Mick Tsikas | Zdroj: Reuters

„Vím, že to nebylo v pořádku, a omlouvám se za bolest, kterou jsem způsobil,“ uvedl dvacátý hráč světového žebříčku Kyrgios v prohlášení poté, co soudkyně verdikt oznámila. V případě odsouzení mu mohly hrozit podle agentury AP až dva roky vězení.

Oběť se obrátila na policii deset měsíců po incidentu poté, co se s Kyrgiosem rozešla. Z jejího prohlášení u soudu zaznělo, že kvůli incidentu z ledna 2021 měla těžká traumata, ztrácela na váze, nemohla spát ani navazovat nové vztahy. Tehdy při hádce před bytem v Canbeře do ní strčil a žena si při pádu na zem odřela koleno.

Duševní zdraví

Právníci sedmadvacetiletého tenisty, jenž na okruhu ATP získal sedm turnajových titulů, se během procesu odvolávali na jeho duševní zdraví. Podle psychologa trpěl opakujícími se depresemi, měl pocit viny i sklony k sebepoškozování.

O tom, že Kyrgios čelí obvinění z napadení (expartnerky Chiary Passariové), se veřejnost dozvěděla loni při Wimbledonu, kde se probojoval až do finále. Na první grandslamový titul po prohře s Novakem Djokovićem ale nedosáhl.

V současné době se Kyrgios zotavuje z operace kolena, kvůli níž přišel v lednu o úvodní Grand Slam sezony Australian Open.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme