Spala dobře, ale na kurtu to tak nevypadalo. Petra Kvitová se vyrovnala s vedrem i nervozitou

Petra Kvitová za sebou má na Australian Open těžký den. Před semifinále sice dobře spala, ale v prvním setu duelu proti Danielle Collinsové to tak nevypadalo.

Melbourne Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová se sice před semifinále vyspala dobře, ale první set musela ubojovat

Petra Kvitová se sice před semifinále vyspala dobře, ale první set musela ubojovat | Foto: Lucy Nicholson | Zdroj: Reuters

Když Petra Kvitová mluvila na kurtu jako vítězka a finalistka, měla už telefon zaplavený spoustou gratulací. „Přišlo mi strašně moc zpráv. Divím se, protože byly čtyři ráno, když jsme začínaly hrát. Hodně mě překvapilo, že lidi vstávají, asi to tam docela žije. Ale ani s Karolínou ve druhé půlce se fanoušek vůbec nenudí,“ řekla Radiožurnálu Petra Kvitová.

ONLINE: Petra Kvitová - Naomi Ósakaová

Číst článek

Zatímco den tenisových fanoušků v Česku mohl začínat už někdy kolem čtvrté hodiny ranní, Petra Kvitová vstávala v Austrálii později. A ani prý předtím neměla problémy s usínáním, přestože šlo o první grandslamové semifinále po pěti letech.

„Ráno jsem se vzbudila a říkala jsem si, že je to divné, že tak dobře spím, když mám semifinále. První set to tak nevypadalo, ale pocity jsou někdy zavádějící,“ narážela česká tenistka na potíže v úvodním setu, ve kterém ztratila jako první podání, ale ještě dokázala sadu vyhrát v tie-breaku.

„Věděla jsem, že nejsem tak uvolněná, jak bych mohla být a jak jsem byla v zápasech předtím, kdy to šlo jednodušeji. První set jsem musela vybojovat a zůstat silná v hlavě. Tie-break jsem na mé poměry zvládla velmi dobře,“ těšilo tenistku z Fulneku.

To už se hrálo pod zataženou střechou, protože semifinálový den Petry Kvitové byl také horký. Když tenistky nastupovaly na kurt, bylo už přes 36 stupňů, teplota stoupala a bylo pravděpodobné, že bude limit, který ovlivňují i vlhkost vzduchu a vítr, překročen.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petra Kvitová za sebou má dlouhý den, během něj postoupila do finále Australian Open

„Pravidla, která udělali, jsou dobrá, protože někdy je to hodně nebezpečné. Pod střechou to bylo pro obě lepší,“ přemýšlela v tu chvíli čerstvá vítězka semifinále.

V těch chvílích už po očku sledovala třetí set druhého semifinále mezi Japonkou Ósakaovou a Karolínou Plíškovou. Byla zvědavá, s kým se utká o titul, ale nevybírala si. Třetí set nakonec rozhodl, že půjde o mladou Japonku.

Na sobotní zápas, jehož vítězka se stane i novou světovou jedničkou, se ale chce co nejlépe připravit: „Už jsem byla v ledu, to už mám za sebou. Půjdu na nějakou masáž a musím se dobře najíst, abych měla nějakou sílu,“ prozradila Petra Kvitová.

Finále začíná v sobotu v půl desáté českého času. Radiožurnál ho nabídne v přímém přenosu, server iROZHLAS nabídne také textový online.

Juchuuuuu I'm in the final of the @#AusOpen 🤭

07:08 – 24. 01. 2019

1208 16613

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme