Staronové spojení. 'Tak nějak jsme se oba chtěli vrátit,' říká Šafářová o trenérovi Steckleyem

Na své největší úspěchy se pokusí Lucie Šafářová navázat s tím, kdo ji k nim dovedl. Po roce znovu začala spolupracovat s trenérem Robem Steckleyem, se kterým se dostala do nejlepší světové desítky ve dvouhře i ke grandslamovým titulům ve čtyřhře.

Prostějov Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Lucie Šafářová se raduje z vítězství.

Lucie Šafářová. | Zdroj: Reuters

„S Robem jsem měla největší úspěchy v kariéře, a tak jsme se rozhodli, že po více než roční pauze na to zkusíme navázat,“ říká Radiožurnálu Lucie Šafářová.

Přemluvit Roba Steckleyho ke spolupráci podle ní nebylo vůbec těžké. „Jsme kamarádi, takže jsme byli v kontaktu. A tak nějak jsme se oba chtěli vrátit.“

Lucie Šafářová už má za sebou přípravu se staronovým trenérem v teple. A nic se prý podle ní nezměnilo.

Hektické Vánoce světové čtyřky. Karolína Plíšková stráví Štědrý den na kurtu

Číst článek

„Bylo to příjemné. Samozřejmě jsme vzpomínali na všechno, co máme za sebou, a vypadalo to, jako by ta roční pauza nebyla. Všechno probíhá, jak má, takže jsem spokojená. Teď se budu aklimatizovat v Česku a pobudu tu pár dní, než po Vánocích poletím do Austrálie,“ říká česká tenistka.

Vánoce strávila Lucie Šafářová během své tenisové kariéry mimo domov jen jednou. Od té doby si je nechce nechat za žádnou cenu v kruhu rodiny ujít. A to i přesto, že cíle pro příští rok jsou opět ty nejvyšší.

„Určitě bych se ráda vrátila zpět do světové desítky v singlu. A co se týče čtyřhry, tak nám chybí s Bethanií ještě Wimbledon. A hlavně aby se ona vrátila zpátky a mohla hrát zase tak jako dřív. Uvidíme, ale singl samozřejmě bude prioritou," neskrývá vysoké ambice Šafářová.

Se svou parťačkou Bethanií Matteckovou-Sandsovou si Lucie Šafářová možná znovu zahraje už na prvním grandslamu příštího roku. Americká tenistka se po zranění připravuje na návrat na dvorce.

„Bethanie je na tom dobře, chtěla by zkusit hrát na Australian Open čtyřhru, takže na ni čekám a doufám, že stav kolene jí to dovolí,“ věří Lucie Šafářová.

Tomáš Minarčík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme