Štěpánek po čtyřech měsících u Djokoviče stejně jako Agassi končí. Potvrdil však, že zůstávají přátelé

Angažmá Radka Štěpánka v trenérském týmu srbského tenisty Novaka Djokoviče skončilo po čtyřech měsících a čtyřech dnech. Bývalý první hráč světa oznámil ukončení spolupráce ve středu na svém webu. Štěpánek ve facebookovém vyjádření spolupráci potvrdil a uvedl, že i přes to, že se jejich názory příliš často rozcházely, zůstávají přátelé.

Bělehrad (Aktualizováno: 20:17 4. 4. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český tenista Radek Štěpánek

Český tenista Radek Štěpánek | Zdroj: Reuters

Štěpánkův konec u vítěze 12 grandslamových turnajů nastal pár dní poté, co se Djokovič rozešel se superkoučem Andrem Agassim z USA. S Djokovičem začal dvojnásobný vítěz Davisova poháru Štěpánek oficiálně pracovat loni v poslední listopadový den.

Nadal je zase světovou jedničkou, Berdych se propadl na 18. místo. Ženám dál vládne Halepová

Číst článek

V Austrálii, kde o své práci s Djokovičem tehdy poprvé a na dlouhou dobu naposledy promluvil, řekl Radiožurnálu, že „z kuchyně srbského šampiona nic vynášet nebude“.

„Jestli si pamatujete, tak na tiskové konferenci v Praze jsem říkal, že už toho ode mě uslyšíte jen opravdu málo, protože rozhodně nic z kuchyně vynášet nebudu,“ řekl tehdy Štěpánek.

Bývalý český tenista se ke svému konči v trenérském týmu bývalé tenisové jedničky vyjádřil s několikahodinovým odstupem. Ve statusu na své oficiální facebookové stránce uvedl: 

Přestože tato moje první trenérská zkušenost trvala krátce, moc si této možnosti pracovat s jedním z nejlepších hráčů všech dob cením.“ Dále vyzdvihl přístup Andre Agassiho a uvedl, že jak s bývalým Djokovičovým superkoučem, tak se samotným Srbem zůstává v přátelském vztahu, na kterém toto nic nemění.

Jako důvod, proč spolupráce nevyšla, uvedl Štěpánek, že se jejich názory až příliš často rozcházely, proto raději spolupráci ukončili.

Potvrzení spekulací

Štěpánkovo vyjádření potvrdilo spekulace, které se v posledních dnech kolem bývalé světové jedničky množily.

Důvodem, proč se s Djokovičem Agassi a Štěpánek rozloučili, měla být podle tenisového experta Radiožurnálu Jaroslava Plašila rozdílnost názorů, která se dala vysledovat i v oficiálním prohlášení, které Djoković zveřejnil na svých stránkách.

„Chce zkusit novou cestu, jak začít vyhrávat. Teď má dovolenou s rodinou a pak se začne připravovat na antukové turnaje,“ píše se na stránkách srbského tenisty.

Co se dalo vypozorovat z těch několika mála zpráv, které se dostaly na veřejnost, vyplynulo, že trenérský tým rozmlouval srbskému tenistovi brzký návrat na kurty. Djokoviče totiž poslední roky omezují potíže s loktem, kvůli čemuž dokonce změnil techniku podání.

jpa, jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme