Strýcová postupuje v Birminghamu do druhého kola. V Londýně jde dál Berdych

Tenistka Barbora Strýcová porazila v prvním kole travnatého turnaje v Birminghamu Julii Putincevovou z Kazachstánu ve dvou setech dvakrát 6:3. Ve druhém kole se může utkat s krajankou Markétou Vondroušovou, nebo s Australankou Ashleigh Bartyovou. Do druhého kola v Londýně postoupil Tomáš Berdych, který si poradil s Belgičanem Stevem Darcisem 7:5 a 6:3.

Birmingham Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Barbora Strýcová

Tenistka Barbora Strýcová | Foto: Peter Cziborra | Zdroj: Reuters

Osmá nasazená Strýcová si v úvodním utkání na trávě pomohla šesti esy. V prvním setu sebrala soupeřce druhé podání a dostala se do vedení. Za stavu 5:3 brejkla Kazašku podruhé, když využila druhý setbol.

Druhou sadu začala česká hráčka čistou hrou a klíčový pro ni byl brejk ve čtvrtém gemu na 3:1, což už soupeřka nedokázala srovnat. Strýcová zvítězila, když využila druhý mečbol.  

V Birminghamu se v hlavní soutěži dvouhry střetně v prvním kole Petra Kvitová s Terezou Smitkovou, která prohrála v posledním kole kvalifikace s Markétou Vondroušovou, ale do soutěže se dostala jako tzv. lucky loser.

Tenisový turnaj žen v Birminghamu (tráva, dotace 885.040 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Strýcová (8-ČR) - Putincevová (Kaz.) 6:3, 6:3, Ósakaová (Jap.) - Davisová (USA) 6:1, 2:6, 7:6 (7:4).
 
Kristýna Plíšková zdolala na úvodním turnaji na trávě na Mallorce osmou nasazenou Maďarku Timeu Babosovou ve třech 6:2, 3:6, 6:3 a ukončila sérii tří porážek na WTA Tour.
 
Tenisový turnaj žen na Mallorce (tráva, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Kristýna Plíšková (ČR) - Babosová (8-Maď.) 6:2, 3:6, 6:3, Sevastovová (2-Lot.) - Mertensová (Belg.) 7:6 (7:2), 5:7, 6:1.
 
První sada byla vyrovnaná do stavu 4:4, potom si Berdych prohrál podání, ale následně třemi vyhranými gemy v řadě získal první set 7:5. Ve druhé sadě ztratil český hráč hned první servis, ale brejk si vzal ve čtvrtém gemu zpět. Čtvrtým brejkem v utkání se potom čtrnáctý hráč světa dostal do vedení 5:3 a při svém podání došel čistou hrou k vítězství 6:3.

Berdych se s o dva roky mladším soupeřem střetl na trávě po pěti letech, kdy ho Darcis vyřadil na olympijském turnaji v Londýně v prvním kole. Ve druhém kole se Berdych utká buď s Britem Kylem Edmundem, nebo s Kanaďanem Denisem Shapovalovem.
 
Tenisový turnaj mužů v Londýně (tráva, dotace 1,966.095 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (7-ČR) - Darcis (Belg.) 7:5, 6:3, Tsonga (5-Fr.) - Mannarino (Fr.) 6:2, 6:2, Dimitrov (6-Bulh.) - Harrison (USA) 6:3, 6:1.

nis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme