Strýcová a Plíšková postupují do semifinále Prague Open. Hradecká se Siniakovou si zahrají finále čtyřhry

Tenistka Barbora Strýcová porazila na antukovém turnaji WTA v Praze Kateřinou Siniakovou ve třech setech 6:3, 5:7, 6:3 a postoupila do semifinále. Do stejné fáze turnaje se probojovala i Kristýna Plíšková, která zvítězila s Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou 6:7, 6:4 a 6:2. Do finále čtyřhry postoupila česká dvojice Lucie Hradecká a Kateřina Siniaková.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 18:48 4. 5. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Strýcová postoupila na turnaji v Praze do semifinále.

Barbora Strýcová postoupila na turnaji v Praze do semifinále. | Foto: Honda /Repro ČTK | Zdroj: ČTK

První set se lépe vydařil Barboře Strýcové, která Kateřině Siniakové zkraje sebrala dvě podání. Za stavu 2:5 odvrátila Siniaková dva setboly a získala brejk, ale následně prohrála své podání a Strýcová získala první sadu 6:3.

Velmi vyrovnaný byl druhý set, který nakonec skončil lépe pro mladší Češku. Za stavu 4:5 měla Siniaková při svém podání k dispozici dva setboly, ale ani jeden nevyužila a servis ztratila. Následně ale opět brejkla Strýcovou a brejk využila při druhém setbolu.

Siniaková si musela v polovině druhé sady vzít delší pauzu, jelikož měla zdravotní problém a musela si povolat lékařku, se kterou nakonec odešla mimo kurt.

Třetí sadu začaly obě hráčky ztrátou podání a za stavu 3:2 získala Strýcová důležitý brejk. A vyhrála třetí set 6:3, když využila třetí mečbol. „Ve třetím setu jsem byla trošičku aktivnější a šla jsem si pro to," řekla Strýcová.

V semifinále se Strýcová utká s Němkou Monou Barthelovou a v přípradě vítězství by se letos poprvé dostala do finále. V Praze by si tak zahrála o titul na okruhu WTA po sedmi letech, kdy v roce 2010 prohrála na Štvanici s Maďarkou Ágnes Szávayovou.

Kristýně Plíškové se sice vstup do utkání nepovedl a nakonec prohrála první set v tie-breaku. 58. hráčka světového žebříčku ale následně zlepšila podání a zvítězila v dalších dvou setech, když ztratila pouze jeden servis. Beatriz Haddadovou Maiaovou zdolala 6:7, 6:4 a 6:2.

Deblový pár Lucie Hradecká a Kateřina Siniaková si poradil v semifinále s americko-českou dvojicí Raquel Atawová a Renata Voráčková dvakrát 6:4.

Je tedy jasné, že ve čtyřhře se bude radovat minimálně jedna Češka. Ryze český pár Lucie Hradecká a Kateřina Siniaková nastoupí proti bývalé deblové jedničce Květě Peschkeové, která hraje s Němkou Lenou Grönefeldovou. 

Dvouhra - čtvrtfinále:
Strýcová (3-ČR) - Siniaková (8-ČR) 6:3, 5:7, 6:3.
Kristýna Plíšková (ČR) - Haddadová Maiaová (Braz.) 6:7 (5:7), 6:4, 6:2.
 
Čtyřhra - semifinále:
Hradecká, Siniaková (1-ČR) - Voráčová, Atawová (3-ČR/USA) 6:4, 6:4.
 

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme