Centrální kurt na Štvanici má bohatou historii, teď přivítá charitativní zápas ženských týmů

Je mu 34 let a zažil už dost slávy. Ale velké zápasy se mu v posledních letech tak trochu vyhýbaly. Až do tohoto víkendu, kdy se na centrálním dvorci na pražské Štvanici představí přední světové tenistky. Charitativní utkání ženských týmů se stěhuje na největší stadion v areálu, který má na rozdíl od doby památných sportovních bitev betonový povrch.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stadion Štvanice

Stadion Štvanice | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Byl to zřejmě ten nejemotivnější moment, který mohli fanoušci na novém centrálním dvorci areálu zažít. Uprostřed léta roku 1986 dorazil na Štvanici k finálové bitvě Fed Cupu výběr Spojených států s Martinou Navrátilovou v sestavě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Štvanický centrální dvorec má za sebou bohatou historii. Více v příspěvku Jaroslava Plašila

Československá televize tehdy nesměla odvysílat závěrečný ceremoniál, na kterém emigrantka z komunistické země vystupovala, takže si děkovný proslov diváci poslechli až po letech.

„Chtěla bych poděkovat vám všem, že jste se sem přišli na nás podívat. Doufám, že to nebude trvat dalších jedenáct let, než sem zase přijedu a budu hrát tenis,“ řekla tehdy Navrátilová.

Hvězdně obsazené fedcupové finále Československo – Spojené státy bylo první velkou akcí na stadionu s betonovými ochozy a hledištěm pro osm tisíc fanoušků. Od konce osmdesátých let pravidelně hostil mužský mezinárodní turnaj s původním názvem Čedok Open a jeho prvním vítězem byl Marián Vajda, dlouholetý trenér současné světové jedničky Novaka Djokoviće.

Rozlučku jí zhatilo zranění. Tenistka Cetkovská už návrat do turnajového kolotoče neplánuje

Číst článek

Řada slavných hráčů se na štvanickém centrálním dvorci představila v exhibici. V roce 2011 například někdejší světová jednička Martina Hingisová, která si tenkrát zahrála i s Karolínou a Kristýnou Plíškovými. Na rozdíl od dřívějších let má už kurt betonový povrch a právě na ten se teď z antuky charitativní série stěhuje.

„Byla jsem tady s dětmi, protože pršelo, tak jsem hned říkala: beton, to je bomba,“ zaradovala se na svém letním kempu s dětmi ze změny povrchu Karolína Plíšková, kapitánka zatím úspěšnějšího černého výběru.

Ten růžový se teď ale posílil o některé zahraniční hráčky, třeba o členku elitní světové desítky Švýcarku Belindu Bencicovou. Třetí charitativní utkání ženských tenisových týmů se bude hrát od soboty do pondělí.

V příštím turnaji (18.-20.7.) charitativního Tipsport Cupu pomůže růžovému týmu Belinda Bencicová, kapitánkou bude Barbora Strycová, Petra Kvitová už předem slíbila účast na exhibici v Berlíně a po změně termínu se akce překrývají. Hrát se bude na betonu na štvanickém centru

15:35 – 09. 07. 2020

2 9

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme