Suverénní Plíšková poráží na Turnaji mistryň soupeřky rozdílem třídy a užívá si pocit, jaký nezná

Tenistky v Singapuru bojují o postup do semifinále Turnaje mistryň, ale jedno místo už je obsazené. V rekordně rychlém čase si ho zarezervovala Karolína Plíšková, která teď zažívá úplně novou situaci. Tu si bývalá světová jednička pořádně užívá, aniž by však zlenivěla nebo zpychla.

Singapur Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Karolína Plíšková

Tenistka Karolína Plíšková | Zdroj: ČTK

Karolína Plíšková letěla do Singapuru s cílem postoupit do semifinále, což se jí teď povedlo, a to ještě nemá odehrané všechny zápasy v Bílé skupině. V tom posledním proti Ostapenkové z Lotyšska nemusí uhrát ani bod a stejně skončí první v tabulce.

Plíšková očima trenérky Stubbsové: Grandslam přijde. Karolína je chytrá, zpracuje každou připomínku

Číst článek

„Já jsem v takové situaci nikdy nebyla. Budu se snažit ušetřit nervy do semifinále a vzít to trošku míň vážně. Nemyslím jako sparing, protože pořád hrajeme o peníze a o body,“ říká Karolína Plíšková.

Rozdíl mezi vítězným a prohraným zápasem je 125 bodů do žebříčku a česká tenistka se ještě nechce vzdát šance zakončit sezonu jako světová jednička, takže by se hodilo nezaváhat ve chvíli, kdy už nejde o postup.

Na druhou stranu, už před Turnajem mistryň říkala, že číslo u jména není prioritou a teď po dvou hladkých výhrách nad Američankou Venus Williamsovou a Španělkou Garbině Muguruzaovou to ještě zdůraznila.

Pomalejší než antuka, říká Navrátilová. Tenistky na Turnaji mistryň se vyrovnávají s měkčím kurtem

Číst článek

„Tím, že jsem už na vrcholu žebříčku byla, tak to pro mě není nějaká meta, na kterou bych se mermomocí upírala. Na Turnaji mistryň jsem měla letos cíl dostat se ze skupiny, čímž jsem se chtěla zlepšit oproti loňsku, což se mi teď podařilo. Cítím se tady výborně a myslím, že tady mám ještě velké šance ještě nějaký ten zápas vyhrát,“ dodává Plíšková.

Takže i proto se teď Karolína Plíšková maximálně soustředí na svou práci a třeba atrakce, které v rámci sponzorských aktivit vyzkoušela ještě před turnajem, zatím vyhledávat nebude.

Karolínu Plíškovou může těšit i pohled na tabulky skupin, ze kterých jako první postoupila do semifinále.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme