Temperamentní Strýcová. Z dříve opomíjené a často prohrávající tenistky je dnes velmi důležitá členka týmu

České tenistky si podesáté v řadě zahrají fedcupové semifinále. Rozhodující bod v utkání se Švýcarskem vybojovala v Praze Petra Kvitová, která zvítězila také v úvodním sobotním duelu. Mezitím se z cenné výhry radovala i Barbora Strýcová, dříve často opomíjená, dnes ale velmi důležitá členka týmu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Strýcová

Barbora Strýcová | Zdroj: Reuters

V dlouhé a úspěšné éře kapitána Petra Pály zřejmě nikdo nezažil tak výraznou změnu pozice v týmu. Vždyť do roku 2014 (včetně) Barbora Strýcová nevyhrála žádné singlové utkání za nerozhodnutého stavu, když už tedy dostala v nabité konkurenci příležitost.

České tenistky postupují po výhře 3:1 přes Švýcarky do semifinále Fed Cupu, kde si zahrají s Němkami

Číst článek

A v posledních čtyřech letech? Ztratila jeden jediný „živý" duel ze šesti zápasů a to ještě se soupeřkou z absolutní špičky Španělkou Garbiní Muguruzovou. Dvakrát byla v deblovém páru, který vybojoval fedcupový titul.

„Hraje hodně solidně poslední dobou. Je vyzrálejší a daleko více komunikativní. Hraje náročný tenis na fyzičku i na hlavu, protože musí hrát hodně takticky. Není to žádná bombarďačka, takže si ty šance musí vyčíhat,“ řekl kapitán Petr Pála.

Také Barbora Strýcová si myslí, že jí zkušenosti na kurtu stále víc pomáhají. Kolikrát ani nemusí odehrát to nejlepší utkání, ale cestu k výhře a bodům nachází snáz než v minulosti.

„Samozřejmě, už je mi jednatřicet, za chvíli dvaatřicet a fedcupových zápasů mám odehráno opravdu spoustu. Už mám zkušenosti, aby mi ta atmosféra moc nesebrala energii. Mám hrozně ráda hrát před českým publikem a před tak velkou halou, to mi hrozně pomáhá,“ svěřila se Radiožurnálu Strýcová.

Ostatně zkušenosti i nadhled pomáhají Barboře Strýcové řešit i jiné starosti než ty, se kterými se běžně setkává v zápasech. I když je to vzhledem k temperamentnější povaze složitější. Na podzim vybouchla kvůli trenérské výměně, ale poměrně rychle si uvědomila, co je pro ni důležitější.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme