Kvitová si po skreči soupeřky zahraje v Adelaide čtvrtfinále, pro Krejčíkovou turnaj skončil

Tenistka Petra Kvitová postoupila po skreči Číňanky Čeng Čchin-wen do čtvrtfinále turnaje v Adelaide. Dvaatřicetiletá rodačka z Bílovce vyhrála první set 7:6 a soupeřka poté duel ze zdravotních důvodů vzdala.

Adelaide Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

Dvojnásobná wimbledonská vítězka vyzve v další fázi světovou osmičku Rusku Darju Kasatkinovou, která porazila jinou českou zástupkyni Barboru Krejčíkovou 6:2, 7:5.

V Adelaide postoupila Petra Kvitová do 2. kola, Karolína Plíšková na turnaji končí

Číst článek

Šestnáctá hráčka světa Kvitová potvrdila výborný vstup do sezony. Vítězka 29 turnajů WTA neztratila v dosavadních čtyřech zápasech ani set. Proti Čeng Čchin-wen přišla v první sadě dvakrát o servis, za stavu 4:5 a 5:6 však nedovolila soupeřce dopodávat.

Ve zkrácené hře prohrávala Kvitová 3:6, pěti vyhranými míčky za sebou ale otočila set ve svůj prospěch. Čeng Čchin-wen si následně povolala na kurt fyzioterapeutku a po krátké konzultaci duel vzdala.

Krejčíková končí

Sedmadvacetiletá Krejčíková, která v úvodu turnaje vyřadila Američanku Amandu Riskeovou-Amritrajavou, přišla v prvním setu s Kasatkinovou třikrát o servis a Ruska se ujala po 33 minutách vedení.

Ve druhém setu si obě hráčky držely podání až do dramatické koncovky. V ní Krejčíková čelila za stavu 5:6 třem mečbolům. Rodačce z Brna se sice podařilo dva z nich odvrátit, ten poslední už ale Kasatkinová využila.

Do akce z českých tenistek půjde ve středu ještě Kateřina Siniaková, která narazí na nasazenou čtyřku Caroline Garciaovou z Francie.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme