Mám cukrovku, oznámil tenista Zverev a založil nadaci. Bude pomáhat lidem se stejným onemocněním

Německý tenista Alexander Zverev oznámil, že má cukrovku, a založil nadaci na pomoc lidem se stejným onemocněním. Olympijský vítěz z Tokia chce být pro ostatní příkladem a dokázat, že i s cukrovkou lze dosáhnout velkých sportovních úspěchů. Kromě dodávek inzulinu a dalších léků bude Zverevova nadace finančně podporovat děti a mladé lidi s cukrovkou.

Tento článek je více než rok starý.

Berlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alexander Zverev

Alexander Zverev | Zdroj: Reuters

„Jako malý kluk jsem se tím nezabýval, ale čím jsem byl starší, tím víc jsem o tom přemýšlel. O mnoho let později a s tím, co jsem dokázal, teď cítím, že nastal správný čas vyjít s touto iniciativou na veřejnost,“ řekl Zverev, jemuž lékaři jako čtyřletému diagnostikovali cukrovku prvního typu.

Pětadvacetiletý vítěz 19 turnajů ATP se momentálně zotavuje po operaci vazů v kotníku, které si přetrhl začátkem června v semifinále Roland Garros. Aktuálně druhý hráč světového žebříčku se nevzdal naděje na start na US Open, spíše však počítá s návratem až v polovině září v základní skupině finálového turnaje Davis Cupu, jež se bude hrát v jeho rodném Hamburku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme