Ivan Lendl se vrací na okruhy ATP, bude pomáhat německému talentu Zverevovi

Nejúspěšnější český tenista historie Ivan Lendl bude znovu pomáhat s tím, co mu jako hráči šlo nejlépe - s vyhráváním grandslamových turnajů. Pomáhat bude německému talentu Alexandru Zverevovi.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lendl dřív vedl Andyho Murrayho.

Lendl dřív vedl Andyho Murrayho. | Zdroj: Reuters

Alexander Zverev se angažováním zkušeného Lendla, které blíže neupřesnil, pochlubil fotkou na svém instagramovém účtu. Do svého týmu vítal tenisového velikána příznačně na kurtech, kde už příští týden začne US Open. A právě kvůli grandslamům Zverev Lendla zřejmě oslovil. Němec už vyhrál devět turnajů, na žebříčku je na čtvrtém místě, ale na těch nejprestižnějších tenisových podnicích se zatím nedostal dál než jedenkrát do čtvrtfinále.

Djoković už zase válí, v Cincinnati jako první hráč historie ovládl všechny turnaje série Masters

Číst článek

„Ví, jak vyhrávat, a to za jakýchkoliv okolností na jakémkoliv turnaji, takže je to někdo, kdo mi může hodně pomoci,“ říkal Zverev k ostravskému rodákovi.

Ivan Lendl grandslam sám osmkrát vyhrál a z dalších grandslamových titulů se těšil jako trenér Brita Andyho Murrayho. Jinak se ale Lendl do trénování zrovna nehrnul a kromě Murrayho nikoho jiného na okruhu nevedl. Až teď bude pomáhat Zverevovi. A proč právě mladému německému tenistovi?

Zverev je teprve jednadvacetiletý hráč. Stále spadá pod označení talent a určitě se může ještě hodně zlepšovat. A to je jistě zajímavé pro každého tenisového rádce či trenéra. Němci ale jistě pomohlo, že jeho hlavní trenér otec Alexander, který vede i bratra Mischu, hrával také na špičkové úrovni a s Lendlem se prý dobře zná.

Lendla navíc pojí blízké vztahy s kondičním trenérem Zvereva Jezem Greenem. S ním se skamarádil, když oba pracovali pro Andyho Murrayho. Lendl tedy příchází do týmu, který zná.

Welcome to the team Ivan Lendl

Příspěvek sdílený Alexander Zverev (@alexzverev123),

mau Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme