Tenisté Srbska neobhájí výhru na ATP Cupu. Podlehli Německu, které si o finále zahraje s Ruskem

Tenisté Srbska vítězství z loňského premiérového ročníku ATP Cupu neobhájí. Navzdory výhře Novaka Djokoviče nad Alexanderem Zverevem podlehli úřadující šampioni v pátečním závěrečném utkání skupiny A v Melbourne 1:2 Německu, jež na jejich úkor postoupilo do semifinále.

Tento článek je více než rok starý.

Melbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Novak Djjokovič na ATP Cupu

Novak Djjokovič na ATP Cupu | Foto: Kelly Defina | Zdroj: Reuters

Němci se v sobotu střetnou s Ruskem, v druhém semifinále se utkají loňští poražení finalisté Španělé s Itálií.

Sám vím, co umím, komentoval Medveděv triumf na Turnaji mistrů. Výhru bere jako motivaci

Číst článek

Djokovič porazil v souboji týmových jedniček Zvereva 6:7, 6:2, 7:5 a srovnal na 1:1 zápasy poté, co Jan-Lennard Struff udolal také ve třech setech 3:6, 6:3, 6:4 Dušana Lajoviče. V rozhodující čtyřhře si Němci zajistili vítězství a postup, Zverev se Struffem porazili 10:7 v supertiebreaku Djokoviče s Nikolou Čačičem.

Světová jednička Djokovič tak přišel po 11 utkáních o vítěznou sérii na ATP Cupu a už nepřidá žádný zápas na rozehrání před obhajobou titulu na Australian Open. „Jsem naštvaný, že jsme prohráli. To je vše, nepřemýšlím nad Australian Open ani ničím jiným,“ uvedl třiatřicetiletý Djokovič.

Djoković i Nadal končí na tenisovém Turnaji mistrů v semifinále. O titul se utkají Thiem s Medveděvem

Číst článek

Španělsko bez Rafaela Nadala, jenž opět nehrál kvůli zablokovaným zádům, postoupilo do semifinále navzdory porážce 1:2 s Řeckem. Vzhledem k situaci ve skupině B si úřadující daviscupoví šampioni zajistili postup už po první dvouhře, v níž Pablo Carreňo zdolal 6:3, 6:4 outsidera Michaila Pervolarakise.

Řekové poté duel srovnali díky výhře Stefanose Tsitsipase 7:5, 7:5 nad Robertem Bautistou. Ve čtyřhře se pak odehrál jen jeden game, po němž Carreňo s Marcelem Granollersem duel vzdali.

Rusko a Itálie si semifinále zajistily už ve středu předtím, než se program přípravných turnajů zastavil kvůli pozitivnímu testu na koronavirus pracovníka jednoho melbournského hotelu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme