Berdych podával ve Winston-Salemu na postup. Se Srbem Krajinovičem ale nakonec prohrál

Tomáš Berdych skončil na turnaji ve Winston-Salemu v druhém kole, když se Srbem Filipem Krajinovičem prohrál 6:3, 5:7 a 1:6. Osmému nasazenému protivníkovi dokázal třiatřicetiletý český tenista pětkrát prolomit servis a za stavu 5:4 ve druhém setu podával na vítězství, jenže koncovku ani třetí sadu nezvládl a za hodinu a sedmačtyřicet minut prohrál.

Winston-Salem/USA Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych

Tomáš Berdych | Foto: Adnan Abidi | Zdroj: Reuters

Berdych se po zdravotních problémech vrátil úspěšně na kurty. Téměř po půl roce zvítězil na okruhu ATP

Číst článek

Berdych se v Severní Karolíně vrátil na kurty po vleklých zdravotních problémech a v úvodním kole vyřadil Itala Andrease Seppiho. Na okruhu ATP tak slavil první výhru po téměř půl roce, naposledy se radoval koncem února v Dubaji.

Předtím v Montpellier odehrál jediný vzájemný zápas s Krajinovičem, kterého porazil ve třech setech. Pak už se mu ale nedařilo. Od březnové prohry v Indian Wells návrat na okruh kvůli problémům se zády odkládal, na wimbledonské trávě neuhrál proti Američanovi Tayloru Fritzovi ani set.

Korejec I Tuk-i, první neslyšící tenista, jenž vyhrál zápas na ATP Tour, začal ve Winston-Salemu slibně také v druhém kole. V utkání s Hubertem Hurkaczem získal úvodní set, pak ho ale třetí nasazený Polák smetl 6:0 a 6:3.

Výsledky tenisového turnaje mužů ve Winston-Salemu:

Dvouhra - 2. kolo:
Krajinovič (8-Srb.) - Berdych (ČR) 3:6, 7:5, 6:1,
Hurkacz (3-Pol.) - I Tuk-i (Korea) 4:6, 6:0, 6:3,
Carreňo (11-Šp.) - Copil (Rum.) 6:3, 6:7 (3:7), 6:4,
Ruud (12-Nor.) - Harris (JAR) 6:1, skreč.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme