Kvitová porazila Alexandrovovou a prošla na Australian Open do osmifinále, v něm vyzve Sakkariovou

Tenistka Petra Kvitová postoupila do osmifinále grandslamového Australian Open. Loňská finalistka si ve třetím kole v Melbourne poradila přesvědčivě 6:1 a 6:2 s Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou.

Melbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová.

Petra Kvitová. | Foto: Issei Kato | Zdroj: Reuters

O postup do čtvrtfinále se turnajová sedmička Kvitová utká s Marií Sakkariovou z Řecka, která porazila Američanku Madison Keysovou.

České deblistky vstup do Australian Open zvládly. Krejčíková a Siniaková vyřadily německý pár

Číst článek

První game utkání nenaznačoval, že půjde o rychlou záležitost. Obě hráčky bojovaly s ostrým sluncem a Kvitová si udržela své podání až po dlouhých sedmi minutách. Čelila brejkbolu, který odvrátila esem a více komplikací nepřipustila, jelikož se rozjela k dominantnímu výkonu.

„Každý servis, který jsem dala, jsem neviděla. A další míček taky ne, takže jsem byla ráda, že jsem to vůbec dala nějakým způsobem do kurtu,“ říkala Kvitová Radiožurnálu o úvodním gemu po zápase.

„Pak byl její servis taky vachrlatý, protože tam taky měla slunce, ale od té doby to zašlo, takže to pro nás bylo příjemnější,“ dodala.

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu nakonec potřebovala k postupu na dvorci Margaret Courtové necelou hodinu. Vítězce turnaje v Šen-Čenu Alexandrovové nasázela 18 vítězných úderů a udělala jen deset nevynucených chyb.

Upřímně jsem přál Petře spíš Keys, ranařky sedí víc, a je teď v lepší formě než nedávno v Brisbane. Sakkari s těmi lifty bude hodně nepříjemná, ale věřím, že to zvládne. Má ohromné zkušenosti a když je připravená, může je dobře využít.

06:16 – 24. 01. 2020

20

Serena Williamsová končí

Americká tenistka Serena Williamsová vypadla nečekaně již ve třetím kole Australian Open. Sedminásobná vítězka turnaje prohrála s Číňankou Wang Čchiang 4:6, 7:6 a 5:7.

Čekání Williamsové na 24. grandslamový vavřín, jímž by se vyrovnala Australance Margaret Courtové, se tak dál prodlužuje. Do Melbourne přitom přijela povzbuzena titulem z Aucklandu, prvním po narození dcery Olympie v září 2017.

Karolína Plíšková postoupila do třetího kola Australian Open, Muchová vypadla

Číst článek

Loni na US Open Williamsová zničila Wang Čchiang ve čtvrtfinále, v němž soupeřce povolila jen jednu hru a pouhých patnáct fiftýnů. „Nedokázala jsem čelit její síle. Musím nabrat svaly a víc trénovat,“ řekla Číňanka v New Yorku.

Wang Čchiang předsevzetí do puntíku naplnila a v Melbourne dokázala s favoritkou ve výměnách vydržet. Sedmadvacátá nasazená navíc profitovala z chyb Williamsové. Osmatřicetiletá Američanka dle statistky zkazila šestapadesát úderů.

Číňanka mohla vyhrát ve dvou setech, ale ve druhém za stavu 5:4 zápas nedopodávala a o sadu přišla v tie-breaku. V rozhodujícím dějství už koncovku zvládla. „Můj tým věřil, že to můžu dokázat,“ řekla v rozhovoru na kurtu. „Od prohry na US Open jsme hodně dřela, dobře trénovala a věřila si,“ řekla Wang Čchiang.

Vyřazení už ve 3. kole v Melbourne je nejhorším výsledkem Williamsové na Australian Open za posledních čtrnáct let.

Tenisový grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 71 milionů australských dolarů):
Muži:
Dvouhra - 3. kolo:
Djokovič (2-Srb.) - Nišioka (Jap.) 6:3, 6:2, 6:2, Schwartzman (14-Arg.) - Lajovič (24-Srb.) 6:2, 6:3, 7:6 (9:7), Fucsovics (Maď.) - Paul (USA) 6:1, 6:1, 6:4.

Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Kvitová (7-ČR) - Alexandrovová (25-Rus.) 6:1, 6:2, Wang Čhiang (27-Čína) - S. Williamsová (8-USA) 6:4, 6:7 (2:7), 7:5, Bartyová (1-Austr.) - Rybakinová (29-Kaz.) 6:3, 6:2, Sakkariová (22-Řec.) - Keysová (10-USA) 6:4, 6:4, Riskeová (18-USA) - Görgesová (Něm.) 1:6, 7:6 (7:4), 6:2, Džabúrová (Tun.) - Wozniacká (Dán.) 7:5, 3:6, 7:5.

Čtyřhra - 1. kolo:
Strýcová, Sie Šu-wej (1-ČR/Tchaj-wan) - Bouzková, Zidanšeková (ČR/Slovin.) 6:3, 7:5, Peschkeová, Schuursová (8-ČR/Niz.) - Stollarová, Jastremská (Maď./Ukr.) 6:4, 6:2, Hibinová, Ninomijaová (Jap.) - Hradecká, Klepačová (11-ČR/Slovin.) 6:4, 6:0.

ČTK, jpa Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme