Čtrnáctá účast pro Kvitovou i debut Svrčiny a Fruhvirtové. Australian Open startuje už v pondělí

Devět ze 14 českých zástupců ve dvouhrách se představí hned v první hrací den tenisového Australian Open. Ze zdravotních důvodů odřekly na poslední chvíli start na grandslamu jedenáctá nasazená Španělka Paula Badosaová a domácí Ajla Tomljanovicová. Generálku na Australian Open v Adelaide vyhrála Švýcarka Belinda Bencicová. Olympijská vítězka ve finále porazila 6:0, 6:2 Rusku Darju Kasatkinovou a získala svůj šestý titul na okruhu WTA.

Tento článek je více než rok starý.

Melbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová během utkání prvního kola v generálce na Australian Open v Adelaide

Barbora Krejčíková na minulém Australian Open | Foto: Rob Prange | Zdroj: Profimedia

Na hlavním dvorci v Areně Roda Lavera zahájí v pondělí program Kateřina Siniaková zápasem proti sedmé nasazené Američance Cori Gauffové. Utkání začne v 1:00 SEČ.

Na druhém největším kurtu v Melbourne Parku bude hrát úvodní zápas Petra Kvitová. Svou čtrnáctou účast v hlavní soutěži Australian Open odstartuje finalistka turnaje z roku 2019 utkáním proti Belgičance Alison Van Uytvanckové. V Areně Johna Caina přijdou na řadu jako druhé v pořadí.

Patnáctiletá Brenda Fruhvirtová uspěla v kvalifikaci a zahraje si na grandslamovém Australian Open

Číst článek

Na český souboj dojde v Areně 1573, kde se utkají turnajová dvacítka Barbora Krejčíková a šestnáctiletá Sára Bejlek, která postoupila z kvalifikace a v Melbourne ji čeká premiéra v hlavní soutěži. Grandslamový debut si odbudou o rok mladší Brenda Fruhvirtová a dvacetiletý Dalibor Svrčina.

Předloňská semifinalistka Australian Open Karolína Muchová rozehraje turnaj zápasem s Ukrajinkou Lesjou Curenkovou. Na kurtu č. 3 se Marie Bouzková utká s Kanaďankou Biancou Andreescuovou a na kurtu č. 7 vyzve Jiří Lehečka Chorvata Bornu Ćoriće.

Badosaová a Tomljanovicová přijdou o Australian Open

Tomljanovicovou a Badosaovou, které odřekly start ze zdravotních důvodů, nahradí v soutěži Francouzka Léolia Jeanjeanová a Brazilka Laura Pigossiová, které neuspěly v posledním kole kvalifikace.

Bývalá světová dvojka Badosaová si poranila stehno na turnaji v Adelaide, kde kvůli tomu nenastoupila k pátečnímu semifinále. Tomljanovicovou trápí bolavé koleno a už na začátku roku odstoupila z týmového United Cupu.

„Udělala jsem všechno možné, abych byla fit, ale nestihla jsem to. Nejsem na tom tak, abych mohla hrát naplno,“ uvedla Australanka na twitteru.

Bencicová ovládla Adelaide

Tenisový turnaj v Adelaide vyhrála Švýcarka Belinda Bencicová. Olympijská vítězka ve finále porazila 6:0, 6:2 Rusku Darju Kasatkinovou, čtvrtfinálovou přemožitelku Petry Kvitové, a v generálce na Australian Open získala šestý titul na WTA Tour.

Obě tenistky do finále prošly poté, co jejich soupeřky kvůli zraněním nenastoupily k semifinálovým zápasům a duel o titul se stal jasnou záležitostí světové třináctky. Bencicová nenabídla soupeřce jedinou šanci k brejku a sama osmé hráčce žebříčku WTA pětkrát sebrala podání.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme