‚Jeho návrat bude jedním z vrcholů Australian Open.‘ Tenista Murray dostal divokou kartu do Melbourne

Britský tenista Andy Murray získal divokou kartu pro start na Australian Open, které se v příštím roce bude kvůli koronavirovým opatřením hrát v pozdějším únorovém termínu. V Melbourne se tak představí dva roky poté, co se emotivně rozloučil v obavách, že ho dlouhodobé potíže s kyčlí donutí ukončit kariéru.

Tento článek je více než rok starý.

Melbourne (Aktualizováno: 15:14 27. 12. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andy Murray při svém posledním zápase na Australian Open

Andy Murray při svém posledním zápase na Australian Open | Foto: Lucy Nicholson | Zdroj: Reuters

V únoru 2019 pak ale podstoupil další operaci a dokázal se na kurty vrátit. O sedm měsíců později vyhrál turnaj v Antverpách a získal první titul od roku 2017. Letošní rok, ovlivněný koronavirovou pauzou, ale opět kvůli problémům s kyčlí téměř celý vynechal a odehrál jen sedm zápasů.

Djoković dotáhl vznik nové hráčské asociace. ‚Měli bychom být jednotní,‘ namítají Federer s Nadalem

Číst článek

„Vítáme Andyho zpátky v Melbourne s otevřenou náručí,“ řekl ředitel Australian Open Craig Tiley.

„Jeho rozlučka byla hodně emotivní a vidět ho zpátky, poté co podstoupil náročnou operaci, dokázal se dát dohromady a vrátil se na okruh, to bude jeden z vrcholů Australian Open 2021,“ uvedl na adresu pětinásobného finalisty z Melbourne.

Trojnásobný grandslamový šampion a bývalý první hráč světa, jenž se vinou zdravotních problémů propadl v žebříčku na aktuální 122. místo, získal divokou kartu i na lednový turnaj v Delray Beach, kde zahájí sezonu.

Na Australian Open se Murray řadí k nejlepším singlovým tenistům uplynulé dekády. Mezi lety 2010 a 2016 pokaždé prošel alespoň čtvrtfinále a pět z nich proměnil v účast ve finále, titul na úvodním grandslamu sezony ale nezískal.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme