České deblistky vstup do Australian Open zvládly. Krejčíková a Siniaková vyřadily německý pár

České tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková zvládly vstup do čtyřhry na Australian Open. Čtvrté nasazené hráčky v 1. kole zdolaly německý pár Anna-Lena Friedsamová, Laura Siegemundová 6:4, 4:6 a 6:1.

Melbourne Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková | Zdroj: Profimedia

Se soutěží se rozloučila Markéta Vondroušová. Společně s CiCi Bellisovou z USA podlehly loňským vítězkám US Open Elise Mertensové z Belgie a Aryně Sabalenkové 6:3, 3:6 a 3:6. Karolína Muchová se Švýcarkou Jil Teichmannovou prohrály s Američankami Coco Gauffovou a Catherine McNallyovou 3:6, 2:6.

Karolína Plíšková postoupila do třetího kola Australian Open, Muchová vypadla

Číst článek

Předloňské světové jedničky a šampionky z Roland Garros a Wimbledonu Siniaková a Krejčíková vynechaly minulý rok US Open kvůli zraněnému kolenu Krejčíkové. Do letošní sezony vstoupily ziskem pátého společného deblového titulu.

Obě letos hrály v Melbourne i dvouhru a skončily s rozdílnými pocity. Siniaková uhrála s Petrou Kvitovou v 1. kole jen jeden game a kurt opustila v slzách. Krejčíkové udělala radost zvládnutá kvalifikace a v 1. kole premiérová výhra v hlavní soutěži dvouhry na grandslamu. Ve druhém kole nestačila na Rusku Jekatěrinou Alexandrovovou.

Krejčíková před rokem slavila na Australian Open titul ve smíšené čtyřhře. Měla v plánu obhajovat titul s Rajeevem Ramem, ale Američan je zraněný. Proto si našla nového partnera a s Chorvatem Nikolou Mektićem jsou pátí nasazení. „Jednou jsem projížděla telefon, všimla si kontaktu na Nikolu a zkusila mu napsat. Během pěti minut mi odpověděl, že nikoho nemá a že bude rád,“ uvedla Krejčíková pro Tenisový svět.

Strýcovou čtyřhra teprve čeká

Ve čtyřhry jsou nejvýše nasazené Barbora Strýcová se Sie Šu-wej z Tchaj-wanu. Loňské vítězky Wimbledonu do soutěže vstoupí v pátek. Strýcová je zároveň nejvýše nasazená také v mixu, který hraje s Brazilcem Marcelem Melem.

V deblu jsou české tenistky dlouhodobě úspěšné. V uplynulých pěti letech vybojovaly minimálně jeden grandslamový titul ve čtyřhře ročně.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme