Los Australian Open: Kvitovou čeká český souboj proti Siniakové, Plíšková vyzve Mladenovicovou

Loňskou finalistku Australian Open Petru Kvitovou čeká na úvod letošního ročníku český souboj. Sedmé nasazené tenistce dnešní los v Melbourne určil za soupeřku v 1. kole Kateřinu Siniakovou. Turnajová dvojka Karolína Plíšková bude hrát s Francouzkou Kristinou Mladenovicovou.

Tento článek je více než rok starý.

Melbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková.

Karolína Plíšková. | Foto: Aly Song | Zdroj: Reuters

Nejtěžší los má Marie Bouzková, která při své premiéře na prvním grandslamu sezony vyzve obhájkyni titulu Naomi Ósakaovou z Japonska.

Patnáctá nasazená Markéta Vondroušová se utká se zkušenou Světlanou Kuzněcovovou z Ruska a dvacítka Karolína Muchová bude hrát s Belgičankou Kirsten Flipkensovou.

Kouř z australských požárů zasáhl Australian Open. Několik hráček kvůli záchvatům kašle nedohrálo

Číst článek

Mezi nasazenými je také Barbora Strýcová, která se z pozice dvaatřicítky utká s Rumunkou Soranou Cirsteaovou. Kristýna Plíšková zkusí ukončit na grandslamech šňůru čtyř porážek proti Britce Heather Watsonové.

Kvitová může ve čtvrtfinále hrát se světovou jedničkou a domácí favoritkou Ashleigh Bartyovou a Plíšková s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou, ale už v osmifinále by se mohla střetnout s Vondroušovou.

Proti Ósakaové jde ve čtvrtině pavouka Američanka Serena Williamsová. Muchová je ve čtvrtině, v které se očekává čtvrtfinále Rumunky Simony Halepové se Švýcarkou Belindou Bencicovou.

Šanci má pouze Rosol

V pavouku mužů není po ukončení kariéry Tomáše Berdycha zatím žádný český hráč. Z kvalifikace se do soutěže může dostat Lukáš Rosol.

Sedminásobný vítěz a obhájce titulu Srb Novak Djoković má za soupeře Jana-Leonarda Struffa z Německa. Ve čtvrtfinále může narazit na vítěze Turnaje mistrů Řeka Stefanose Tsitsipas. Nejvýše nasazený Rafael Nadal ze Španělska začne s Hugem Dellienem z Bolívie a Švýcar Roger Federer se Stevem Johnsonem z USA.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme