Berdych nevyužil šance, čtvrtfinále Australian Open prohrál s Federerem ve třech setech

Tenista Tomáš Berdych opět nedokázal porazit Rogera Federera, ve čtvrtfinále Australian Open prohrál s hrající švýcarskou legendou 6:7, 3:6 a 4:6.

Tento článek je více než rok starý.

Melbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych na Rogera Federera znovu nestačil

Tomáš Berdych na Rogera Federera znovu nestačil | Foto: Issei Kato | Zdroj: Reuters

„Tomáš hrál v prvních setech velmi dobře, ve třetím už nebyl na takové úrovni,“ pochválil svého čtvrtfinálového soupeře v rozhovoru na kurtu semifinalista Australian Open Roger Federer po výhře 7:6, 6:3 a 6:4. Švýcar vyhrál i svůj čtrnáctý čtvrtfinálový zápas v Melbourne.

Nadějný start, rychlý konec. Karolína Plíšková ve čtvrtfinále Australian Open vypadla s Halepovou

Číst článek

Tomáš Berdych chtěl ve čtvrtfinále zlomit sérii proher se švýcarským veteránem, porazil ho naposledy v roce 2013, úspěchu byl blízko ale pouze v prvním setu. Rodák z Valašského Meziříčí rychle vedl 3:0, o brejk sice přišel, ale za stavu 6:5 se propracoval k setbolu. Jenže nedokázal ho využít.

„Musel jsem mít trošku hladovější, na začátku jsem byl frustrovaný, to se pak změnilo. Jednu chvíli nefungovalo jestřábí oko,“ rozesmál po zápase arénu Roda Lavera Roger Federer, kterému technologie v prvním setu nepřála.

Sada došla do tie-breaku, kde už dominoval Švýcar. Ve druhém dějství si pak druhý nasazený hráč s přehledem hlídal podání, během setu zaznamenal šest es, a využil svou druhou příležitost, když odskočil na 5:3.

I ve třetím setu měl Federer první úspěšný brejk, Tomáš Berdych sice dokázal rychle zareagovat, vzápětí ale své podání znovu ztratil a další šanci na vyrovnání už nedostal.

Po dvou hodinách a osmnácti minutách Roger Federer bezproblémů dopodával zápas k vítězství 7:6, 6:3 a 6:4. V semifinále se utká s Jihokorejcem Čong Hjonem.

Tenisový grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 55 milionů australských dolarů):
Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Federer (2-Švýc.) - Berdych (19-ČR) 7:6 (7:1), 6:3, 6:4, Čong Hjon (Korea) - Sandgren (USA) 6:4, 7:6 (7:5), 6:3.

Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Halepová (1-Rum.) - Karolína Plíšková (6-ČR) 6:3, 6:2, Kerberová (21-Něm.) - Keysová (17-USA) 6:1, 6:2.
Čtyřhra - semifinále:
Vesninová, Makarovová (2-Rus.) - Beguová, Niculescuová (10-Rum.) 6:4, 6:3, Mladenovicová, Babosová (5-Fr./Maď.) - Sie Šu-wej, Pcheng Šuaj (8-Tchaj-wan/Čína) 6:4, 6:2.

Junioři:
Dvouhra - 3. kolo:
McHugh (Brit.) - Štyler (14-ČR) 7:6 (7:1), 6:3.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Macháč, Štyler (6-ČR) - McHugh, Skatov (4-Brit./Rus.) 2:6, 7:5, 10:6, Molleker, Squire (Něm.) - Paulson, Henning (ČR/JAR) 6:7 (3:7), 7:5, 10:5.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme