‚Bojování do úplného konce nám vyhrálo titul,‘ říkají Krejčíková se Siniakovou po Australian Open

Po dvaatřiceti letech bude na poháru pro vítězky ženské čtyřhry Australian Open napsaná ryze česká dvojice. Nejlepší sestava současnosti Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková má po titulech z Paříže a Wimbledonu nejcennější trofej i ze třetího ze čtyř grandalamů. Češky porazily ve finále v Melbourne brazilsko-kazašskou dvojici Hadadová Maiaová, Danilinová 6:7 a dvakrát 6:4. Tenistky po zápase poskytly rozhovor Radiožurnálu.

Tento článek je více než rok starý.

Rozhovor Melbourne (Austrálie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jste šampionky Australian Open, obrovská gratulace. Jak těžké to bylo?
Barbora Krejčíková: Bylo to velice náročné, jsem moc ráda, že jsme bojovaly do úplného konce a že ten poslední míček byl náš „winner“. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si rozhovor s Barborou Krejčíkovou a Kateřinou Siniakovou po triumfu na Australian Open

Ten míček byl hodně zvláštní, jak těžké bylo udržet nervy?
BK: Moc jsem nad nervy nepřemýšlela. Přišla s tím soupeřka, začala hrát tyhlety „kopce“. Já to mám od malička také docela v krvi, tak jsem jí to vracela zpátky stejně.

Kateřino, jakou budete mít vzpomínku na finálový zápas vy?
Kateřina Siniaková: Byl to hodně těžký zápas, hodně dlouhý. Jak říkala Bára, je super, že jsme tam zůstaly, bojovaly a dohrály každý míček, to nám tu trofej vyhrálo. Byl to boj, po takovém turnaji jsem moc ráda, že titul máme.

Vítězný bod Barbory Krejčíkové ve finále Australian Open

Vím, že je začátek sezony, a vy jste říkala, že jdete krůček po krůčku. Jak je teď ale lákavé to zkompletovat, když máte už všechny velké trofeje kromě té z US Open?
KS: Já jsem teď spíš ráda, že poletíme domů a odpočineme si, bylo to dlouhé. Strávím nějaký ten čas s rodinou a pak se budu připravovat na Dubaj a Dauhá, beru to takhle postupně.

BK: Můj plán je také odletět do Česka a být nějakou chvíli s rodinou. Vlastně i oslavit to, co se tady podařilo mně osobně i nám v deblu. A potom příprava na Dubaj a Dauhá.

Krejčíková se Siniakovou překvapení nedopustily a vybojovaly na Australian Open titul ve čtyřhře

Číst článek

Jaká je vzpruha do zbytku sezony odjíždět z Austrálie s titulem?
BK: Je to super, protože se nám to po těch letech, kdy jsme tu končily ve finále nebo v semifinále, konečně podařilo. Austrálie je pro mě skvělá, počtvrté v řadě si něco vezu domů! (smích) Mám obrovskou radost a už se těším na příští rok, až se sem vrátíme a budeme obhajovat.

Matematicky to ani jinak nešlo, v minulý letech jste postupně skončily v osmifinále, čtvrtfinále, semifinále, finále...
KS: Fakt? To je skvělé, že to tak vyšlo, to jsem ani nevěděla. Je to obrovská radost. Austrálii mám také moc ráda a je skvělé, že si titul odvážíme.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme