Strýcová se Sie titul na Australian Open nezískaly. Babosové s Mladenovicovou podlehly 2:6 a 1:6

První nasazený pár Barbora Strýcová a Šu-wej Sie titul v ženské čtyřhře na Australian Open nezískaly. Finále ovládl 6:2 a 6:1 druhý nasazený pár turnaje Tímea Babosová s Kristinou Mladenovicovou.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistky Barbora Strýcová a Šu-wej Sie s trofejemi pro pár, který prohrál ve finále čtyřhry na Australian Open

Tenistky Barbora Strýcová a Šu-wej Sie s trofejemi pro pár, který prohrál ve finále čtyřhry na Australian Open | Foto: Kin Hong-ji | Zdroj: Reuters

Zápas odstartovala podáním česká tenistka. Babosová s Mladenovicovou si při něm vypracovaly tři brejkboly a hned ten první využily. Ve čtvrté hře za stavu 1:2 prohrál první nasazený pár již 0:40, ale přes shodu dokázal tento game získat a vyrovnat tak stav zápasu. Následující čtyři hry ovšem ovládl maďarsko-francouzský pár a ujal se tak i vedení 1:0 na sety.

Jsme zkušenější a více si rozumíme, zná Strýcová důvody úspěšné spolupráce se Sie Su-wej

Číst článek

Na začátku druhého setu si Sie i Babosová udržely svůj servis. To bylo ale ze strany Strýcové a Sie vše. Ani jedna z nich nedokázala odservírovat svůj game do vítězného konce. Strýcové se to dokonce v tomto zápase nepodařilo ani jednou.

Po setech 6:2 a 6:1 se tak z titulu raduje maďarsko-francouzský pár Tímea Babosová, Kristina Mladenovicová. Vloni na Australian Open tato dvojice nestačila ve finále na pár Samantha Stosurová, Čang Šuaj. V roce 2018 ale ženskou čtyřhru ovládly, když porazily ruský pár Jekatěrina Makarovová, Jelena Vesninová 6:4 a 6:3.

V pondělí se změní také pořadí žebříčku WTA. Barboru Strýcovou z prvního místa sesadí její parťačka Sie Šu-wej, která se do čela žebříčku vrátí po téměř šesti letech.

Anna Doškářová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme