Další titul pro český pár. Krejčíková se Siniakovou podruhé v řadě ovládly Australian Open

České tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková dál vládnou ženské čtyřhře. Největší favoritky turnaje porazily ve finále Australian Open japonský pár Šuko Aojamová a Ena Šibaharová 6:4 a 6:3 a můžou v Melbourne slavit po loňském triumfu už podruhé v řadě. Celkem už Češky vyhrály společně sedmý grandslamový titul.

Tento článek je více než rok starý.

Melbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková.

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková. | Foto: Jaimi Joy | Zdroj: Reuters

Úspěšné české duo šlo do souboje s japonským párem s fantastickou bilancí – neprohrálo na grandslamových turnajích 23 utkání v řadě. A tuto sérii protáhly Krejčíková se Siniakovou i ve finále, které ovládly 6:4 a 6:3. Kromě úvodního kola navíc Češky odehrály turnaj bez ztráty setu.

Sabalenková vyhrála Australian Open. Premiérový triumf na grandslamu získala po třísetové bitvě

Číst článek

Hlavní krok k vítězství v prvním setu udělaly Češky proti Aojamové a Šibaharové hned v jeho úvodu, když v prvním gemu získaly brejk. Ve zbytku sady už podruhé prolomit servis soupeřek nezvládly, při vlastním podání ale hrály jistě a vyhrály první set 6:4.

Druhé dějství mělo podobný průběh jako to první. Hned v úvodním gemu totiž Siniaková s Krejčíkovou otočily ze stavu 0:30 a znovu prolomily podání soupeřek. Brzy ale o tuto výhody přišly, protože za stavu 2:1 svůj servis neudržely a bylo vyrovnáno.

Pak ale české tenistky na kurtu vládly. Za stavu 2:3 totiž získaly čtyři gemy v řadě a dokráčely k vítězství v poměru 6:4.

Krejčíková se Siniakovou tak můžou slavit v Melbourne druhý titul v řadě, na grandslamech už celkově sedmý. Další obhajoby čekají nejlepší pár světa ve Wimbledonu a US Open, kde loni také vyhrály.

Tenisový grandslamový turnaj Australian Open (tvrdý povrch, dotace 76,5 milionu australských dolarů):
Ženy:
Čtyřhra - finále:
Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Aojamaová, Šibaharová (10-Jap.) 6:4, 6:3.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme