I když nás všichni znají, zlepšujeme se a děláme jim to těžší, radují se deblistky po dalším titulu

Už posedmé dokázaly Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková společně vybojovat grandslamový titul. V Melbourne se z druhého triumfu na Australian Open v řadě radují české deblistky po vítězství 6:4 a 6:3 nad Šuko Aojamovou a Enouo Šibaharovou z Japonska.

Tento článek je více než rok starý.

Melbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková s trofejí pro vítězky Australian Open.

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková s trofejí pro vítězky Australian Open. | Foto: Jaimi Joy | Zdroj: Reuters

Je to první grandslamový titul, který jste dokázaly obhájit. Je to speciální?
Katřina Siniaková: Určitě to něčím speciální je. Jsem ráda, že se nám to znovu povedlo. Byla jsem nervózní, protože to chce člověk dotáhnout až do konce.

Přehrát

00:00 / 00:00

I když nás všichni znají, zlepšujeme se a děláme jim to těžší, radují se deblistky po dalším titulu

Barboro, už popáté za sebou přijedete z Australian Open s pohárem – podruhé jste vyhrála ženskou čtyřhru a už třikrát smíšenou. Co tomu říkáte?
Barbora Krejčíková: Je to asi země zaslíbená, titulově je to můj neúspěšnější grandslam. Mám z toho obrovskou radost, vím, kolik je za tím tvrdé práce. Je to náročné a ne každý to může dělat. Jsem ráda, jak to zvládám a jak to zvládají všichni kolem mě. 

Vy máte, Kateřino, dohromady sedm grandslamových titulů. Třeba Pam Shriverová jich má dvacet. Je to pro vás výzva?
K. S.: Takhle se na to úplně nekoukáme. Člověk se soustředí na svou hru, a když jde do turnaje, tak chce zvítězit. Je skvělé, že je to sedmý grandslamový titul, ale myslím, že to takto nepočítáme. Pracujeme na sobě, chceme se zlepšovat v singlu i v deblu a je super, že se to daří. Když tam časem bude dvacítka, bude to krásné, ale nepřemýšlíme o tom.

Novak Djoković třeba taky takto přemýšlel, když měl třeba pět šest titulů...
B. K.: Snít o těch nejvyšších příčkách je správné, ale takto nad tím nepřemýšlím. Když přijde grandslam, tak to beru tak, že je to turnaj, kde chci hrát dobře a kde chci, aby se nám dařilo, a děláme s Kačkou a s celým týmem všechno proto, abychom měly tu nejlepší formu. To, že se nám takhle zadařilo už posedmé, je nádherné a doufám, že do budoucna přidáme další tituly. Kdybychom se někdy dostaly takto vysoko, bylo by to překrásné, ale to je daleko.

Další titul pro český pár. Krejčíková se Siniakovou podruhé v řadě ovládly Australian Open

Číst článek

Jste dlouho pohromadě, deset let, to v dnešní době, kdy se vše rychle mění, jiný pár nedokázal. Přestože žijete každá svůj život, sejdete se na kurtu a funguje to. Čím to je?
K. S.: Jsem hrozně ráda, že to funguje, protože to není jednoduché. Singl je pořád priorita, každá se vracíme domů úplně jinam. Opravdu se sejdeme potom na kurtu a myslím, že když na sobě každá zvlášť pracujeme, tak se to pak projeví. I když nás všichni znají, stále se zlepšujeme a děláme jim to těžší a těžší. I proto to funguje, protože na sobě pracujeme a chceme být lepší a lepší.

Jaká je vaše největší motivace?
B. K.: Hrozně mě to baví. Strašně ráda hraju debl a jsem hrozně ráda, že se nám s Kačkou takhle daří. A i když spolu třeba delší dobu nehrajeme, stačí nám jeden zápas a zase se do toho dostaneme. Hrozně si toho vážím a nemůžu říct, že je nějaký strop, u kterého si řeknu, že to je konec. 

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme