Suverénní Bartyová slaví třetí grandslamový titul v kariéře, na Australian Open neztratila ani set

Australská tenistka Ashleigh Bartyová slaví v Melbourne třetí grandslamový titul v kariéře. Na domácím Australian Open porazila ve finále Američanku Danielle Collinsovou 6:3 a 7:6 (7:2) a prošla celým turnajem bez ztráty setu. Stala se první Australankou po 44 letech, která dokázala prestižní domácí turnaj ovládnout.

Melbourne Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ashleigh Bartyová se raduje po vítězství ve finále.

Ashleigh Bartyová se raduje po vítězství ve finále. | Zdroj: Reuters

Pětadvacetiletá Bartyová si během celého Australian Open počínala suverénně, když postupně porazila 6:0 a 6:1 Ukrajinku Lesju Curenkovou, dvakrát 6:1 Italku Lucii Bronzettiovou, 6:2 a 6:3 Italku Camilu Giorgiovou a poté Američanky Amandu Anisimovovou (6:4, 6:3), Jessicu Pegulaovou (6:2, 6:0) a Madison Keysovou (6:1, 6:3).

Junior Menšík po dlouhém boji prohrál finále na Australian Open, kurt opustil na vozíku

Číst článek

První set zlomila favoritka za stavu 3:2, když dokázala osmadvacetileté soupeřce poprvé sebrat podání. Pak už dotáhla sadu bez větších problémů do zdárného konce a esem na závěr získala první set v poměru 6:3.

Do druhé sady vstoupila lépe Collinsová, která hrála v Melbourne své první grandslamové finále. Vyhrála první tři gemy a postupem času vedla už 5:1. Zdálo se, že by mohla utkání dotáhnout do rozhodujícího třetího setu. 

Bartyová pak ale zabrala, vyrovnala na 6:6 a šlo se do tie-braku. V něm už byla Bartyová lepší, brzy si vypracovala čtyři mečboly a nakonec vyhrála finále po výsledcích 6:3 a 7:6 (6:2).

Bartyová se tak stala jedenáctou Australankou, která v Melbourne zvítězila. Poslední byla v roce 1978 Christine O'Neilová.

Celkem má světová jednička na svém kontě už tři grandslamové tituly. Poprvé vyhrála na Roland Garros 2019, kde ve finále porazila Markétu Vondroušovou. Loni zase přehrála ve finále Wimbledonu Karolínu Plíškovou.

Tenisový grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 75 milionů australských dolarů):
Ženy:
Dvouhra - finále:
Bartyová (1-Austr.) - Collinsová (27-USA) 6:3, 7:6 (7:2).

Junioři:
Dvouhra - finále:
Kuzuhara (1-USA) - Menšík (4-ČR) 7:6 (7:4), 6:7 (6:8), 7:5.

Juniorky:
Dvouhra - finále:
Marčinková (1-Chorv.) - Costoulasová (8-Belg.) 7:5, 6:1.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme