Nadal v úchvatném finále Australian Open udolal Medveděva a slaví rekordní 21. grandslamový titul

Přes pět hodin bojoval Rafael Nadal ve finále Australian Open s Daniilem Medveděvem. Prohrával už 0:2 na sety, nakonec ale Španěl ruského soupeře udolal po setech 2:6, 6:7 (5:7), 6:4, 6:4 a 7:5. Jeho druhý triumf v Melbourne znamená, že se s 21 grandslamovými tituly odpoutal od Rogera Federera a Novaka Djokoviće a stal se nejúspěšnějším tenistou historie.

Tento článek je více než rok starý.

Melbourne (Austrálie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Španělský tenista Rafael Nadal

Španělský tenista Rafael Nadal | Foto: Asanka Brendon Ratnayake | Zdroj: Reuters

Pětadvacetiletý Medveděv, který byl na letošním Australian Open nejvýše nasazeným, na loňském US Open ve finále zabránil v zisku rekordního 21. grandslamu Novaku Djokovićovi a podobný úkol ho čekal i v Melbourne proti Nadalovi. 

‚Bojování do úplného konce nám vyhrálo titul,‘ říkají Krejčíková se Siniakovou po Australian Open

Číst článek

A zprvu se zdálo, že se mu to podaří i tentokrát a že si připíše druhý grandslamový titul v řadě. První dvě sady totiž Rus zvládl výborně, když první získal v poměru 6:2 a druhou urval v tie-breaku.

Pak se ale Nadal do zápasu vrátil. Ve třetím setu za stavu 4:4 využil soupeřovy chyby, sebral mu podání a pak dopodával do výsledku 6:4. Stejným výsledkem získal Nadal po krásných výměnách i čtvrtou sadu a muselo se jít do rozhodujícího pátého setu.

V něm vedl Nadal už 5:4 a podával, jenže v rozhodujících chvílích selhal a nechal soupeře vyrovnat. Pak ale znovu sebral Medveděvovi podání a na druhý pokus už dopodával k vítězství.

Rodák z Mallorky vyhrál Australian Open podruhé, od jeho posledního triumfu uplynulo třináct let. Má reálnou šanci zaútočit na dvaadvacátý titul, protože další grandslam se koná na jeho oblíbené antuce v Paříži, kde zvítězil třináctkrát.

Tenisový grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 75 milionů australských dolarů):
Muži:
Dvouhra - finále:
Nadal (6-Šp.) - Medveděv (2-Rus.) 2:6, 6:7 (5:7), 6:4, 6:4, 7:5.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme