Na Australian Open končí i tenistka Martincová, nezvládla porazit dobře podávající Italku Giorgiovou

Premiéra na grandslamovém Australian Open skončila pro Terezu Martincovou ve 2. kole. Česká tenistka prohrála 2:6 a 6:7 s Italkou Camilou Giorgiovou. Martincová zkomplikovala koncovku druhého setu, ale do rozhodující sady duel s turnajovou třicítkou nedotáhla.

Melbourne (Austrálie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Tereza Martincová

Tenistka Tereza Martincová | Foto: David W Černý | Zdroj: Reuters

Martincová, která hrála s tejpem pod bolavým kolenem, proti agresivním úderům Giorgiové dlouho měla minimum šancí. První brejkboly si vypracovala až na začátku druhého setu, ale ve druhé hře ani jeden ze čtyř neproměnila.

Bylo to ještě horší než loni, přiznává Kvitová po vyřazení z Australian Open. Na konec kariéry nemyslí

Číst článek

Naopak dvakrát přišla o podání a Giorgiová za stavu 6:2 a 5:2 podávala na ukončení zápasu. Neuspěla, a když se jí totéž přihodilo za stavu 5:4, Martincová vyrovnala na 5:5. Set dospěl do tie-breaku, v němž měla Italka navrch a výhrou 7:2 si zajistila postup.

Po zápase česká hráčka přiznala, že před zápasem se 165 centimetrů vysokou a rychle hrající tenistkou cítila, že bude mít problémy. „Pociťovala jsem, že musím hrát hodně dole, což není pro to koleno vůbec příjemné. Klobouk dolů, jak servíruje, i když je menší. Má to postavené úplně vabank, buď servíruje neskutečně nebo je schopná dělat dvojchyby,“ řekla Martincová po zápase Radiožurnálu.

„Tohle byla opravdu snad nejlepší střelkyně, se kterou jsem hrála, snaží se to utnout hned z prvních dvou míčů. Její hra se dá rozbít, ale člověk musí čekat na příležitost,“ popsala své pocity Martincová.

Jaroslav Plašil, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme