Téměř 50 tenistů míří před Australian Open do karantény, testy odhalily v letadle koronavirus

Téměř 50 tenistů a tenistek muselo po příletu do dějiště Australian Open Melbourne nastoupit do přísné karantény bez možnosti trénovat, protože v jejich letadlech byli lidé s nákazou koronavirem. Testy provedené po přistání charterových letů z Los Angeles a Abú Zabí odhalily tři pozitivní případy, kvůli kterým musí 47 hráčů a hráček strávit 14 dnů v úplné izolaci na hotelových pokojích.

Melbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rafael Nadal na letišti v Melbourne.

Rafael Nadal na letišti v Melbourne. | Foto: Morgan Sette | Zdroj: Reuters

Při běžné podobě dvoutýdenní karantény po příletu do Austrálie mohou tenisté za účelem přípravy hotel opustit, byť maximálně na pět hodin denně.

Krejčíková si po životní sezoně přeje zdraví. ‚Cíle mám, ale nehodlám je zveřejňovat. Kvůli tlaku,‘ říká

Číst článek

Všichni účastníci pátečního letu obdrželi podle melbournského listu Herald Sun e-mail, ve kterém je pořadatelé o situaci informovali. „Víme, že takto jste si začátek přípravy na Australian Open nepředstavovali, ale celý náš tým je tu, aby vás podpořil a udělal všechno pro to, abyste situaci zvládli,“ citoval list.

Obdobnou informaci pak obdrželo dalších 24 hráčů, kteří byli na palubě letu z Abú Zabí. Také v tomto případě neměl podle organizátorů pozitivní test nikdo z přímých účastníků turnaje.

Úvodní grandslam sezony začne oproti zvyklostem o tři týdny později 8. února. Tenisté a tenistky se v tomto týdnu začali dopravovat do Austrálie charterovými lety a čeká je život v bublině podobně jako vloni během US Open či Roland Garros. Pořadatelé na opatření bránící šíření koronaviru vynaložili přes 25 milionů dolarů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme