Krejčíková se Siniakovou chtějí potvrdit formu. V Melbourne je čeká třetí společné grandslamové finále

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková nastoupí ke svému třetímu společnému finále grandslamové čtyřhry mezi dospělými tenistkami. V pátek po šesté hodině ranní se na Australian Open v Melbourne utkají s belgicko-běloruskou dvojicí Elise Mertensová, Aryna Sabalenková. A budou také usilovat o prodloužení vítězné série v Melbourne Parku, kde vyhrály v součtu s předchozím turnajem už devět zápasů v řadě.

Melbourne Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková | Foto: DAVID W CERNY | Zdroj: Reuters

„Ten minulý turnaj nám hodně pomohl. Hrály jsme spolu po dlouhé době, našly jsme zase dobrou chemii a získaly sebevědomí. Hrajeme dobře, a i když se nám nedaří, tak jsme schopné to ubojovat. Za mě je už finále obrovský úspěch,“ řekla Krejčíková Radiožurnálu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková nastoupí ke svému třetímu společnému finále grandslamu. Více v příspěvku Jaroslava Plašila

Barboru Krejčíkovou stále zlobí puchýře, které si udělala hned jak se v Melbourne vrhla do tréninku po konci tvrdé dvoutýdenní karantény. Zároveň ji ale těší, že v ženské čtyřhře, a v jejím případě i v mixu, stále vyhrává. V nejbližších hodinách ji tak čekají hned dvě grandslamová finále.

„Je hezké a příjemné vyhrávat. Je to i motivující, takže je fajn být pořád v soutěži a vyhrát zatím všechny zápasy,“ těší Krejčíkovou, která tak měla zápas i ve čtvrtek. Na rozdíl od Kateřiny Siniakové, která se po konci zdejšího lockdownu těšila, že se aspoň na chvíli dostane někam jinam než na kurty nebo na hotel.

„Bylo fajn se i trochu projít, když už jsme tu tak dlouho. Před finále budu trénovat, ale nebudu to přehánět, abych byla ready,“ ujistila.

Krejčíková bude v Melbourne útočit na zlatý hattrick, s Američanem Ramem je ve finále mixu

Číst článek

Ve finále na grandslamu byly Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková dvakrát v roce 2018. Jak v Paříži, tak i ve Wimbledonu tehdy vyhrály. Pět let předtím opakovaně triumfovaly i v deblové juniorce.

Přestože zažívaly i horší chvíle, třeba kvůli zdravotním potížím nebo zklamání z výkonů či výsledků v singlu, když to jde a mají stejný program, hrají na turnajích spolu.

„S Katkou celkově dobře vycházíme. Jako vždycky je to nahoru i dolů, ale těch stavů směrem dolů je mnohem méně. Dokážeme se nabudit, povzbudit se, i když třeba nehrajeme dobře. Myslím si, že pořád máme ten drajv,“ dodala Krejčíková.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme